Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 17:59, 01 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

A to zaskoczenie

Fajnie jest czasem zaskoczyć
Anitka 18:07, 01 gru 2017

No właśnie dlatego nie lubię zimy, bo szkód więcej niż huragany mi narobiły i to tylko jeden dzień. Powiedz co robisz potem, żeby takie kulki wyglądały wiosną? Wiążesz je może?
Ja kulki powiązałam dzień wcześniej , ale jałowce mocno oberwały
Na dachu można zamontować takie blokady dla śniegu spowalniające osuwanie i rozdrabniające śnieg na drobniejsze fragmenty, straty byłyby mniejsze może.

Te kulki oberwały już wiele razy i podnoszą się na wiosnę jak większość iglaków. Kiedyś w ferie jak wyjechaliśmy na narty po powrocie zastałam wszystkie przygniecione zmrożonym śniegiem z dachu, którego nie mogłam usunąć. Trzeba było czekać, aż ten zlodowacony śnieg się stopi. Myślałam, że wszystkie będą do wymiany, ale uwierz żadnej jeszcze nie wymieniłam przez 10 lat.

Myśleliśmy o tych blokadach, bo " człowiek mądry po szkodzie". Nawet M kupił jedną, ale mamy płaską dachówkę i żeby je zamontować to pół dachu trzeba by rozebrać i M odpuścił.
Anitka 18:11, 01 gru 2017

abiko napisał(a)
Kurcze jakie zakupy.. niestety u mnie też to druga część KRK a jeszcze do miasta trzeba dojechać, ale zakupy fajne

Ja też muszę najpierw do Nowej Huty dojechać i dopiero przebić się na giełdę. Jakbym miała bliżej to bym była częściej. Ale ceny zachęcają. Małe wianki z jodły po 12 zł, z mchu 10 zł. Gdy byłam później w ogrodniczym to z jodły były po 25 zł, więc mi banan na twarzy się pojawił
Anitka 18:38, 01 gru 2017

Wendy79 napisał(a)
A u nas śniegu nie znajdziesz nawet grama. Tylko chlapa, błoto, deszcz i tak w kółko. Ciągle czekam z różami i opatulaniem magnolii i ogrodowych hortensji, ale wciąż za ciepło.

A mnie za to kilogramy Ja też czekam z okrywaniem, choć planuję opatulić tylko nowego klona palmowego i zakopczykować rozplenice i róże.
Anitka 19:17, 01 gru 2017

Kilka osób pytało mnie jak przechowuje oliwki z tarasu. Pisałam, że w garażu. Na dowód dokumentacja fotograficzna, choć słabej jakości, bo z telefonu, ale towarzystwo mają zacne
sylwia_slomc... 19:29, 01 gru 2017

Anitka napisał(a)

Te kulki oberwały już wiele razy i podnoszą się na wiosnę jak większość iglaków. Kiedyś w ferie jak wyjechaliśmy na narty po powrocie zastałam wszystkie przygniecione zmrożonym śniegiem z dachu, którego nie mogłam usunąć. Trzeba było czekać, aż ten zlodowacony śnieg się stopi. Myślałam, że wszystkie będą do wymiany, ale uwierz żadnej jeszcze nie wymieniłam przez 10 lat.

Myśleliśmy o tych blokadach, bo " człowiek mądry po szkodzie". Nawet M kupił jedną, ale mamy płaską dachówkę i żeby je zamontować to pół dachu trzeba by rozebrać i M odpuścił.

No to kłopot z tym dachemPo płaskiej to jeszcze szybciej zjeżdża pewnie.
Bardzo mnie pocieszyłaś , dziękuję
sylwia_slomc... 19:32, 01 gru 2017

Anitka napisał(a)

Ja też muszę najpierw do Nowej Huty dojechać i dopiero przebić się na giełdę. Jakbym miała bliżej to bym była częściej. Ale ceny zachęcają. Małe wianki z jodły po 12 zł, z mchu 10 zł. Gdy byłam później w ogrodniczym to z jodły były po 25 zł, więc mi banan na twarzy się pojawił

A jak już w Nowej Hucie jesteś to do mnie masz 30 minut drogi
Anitka 20:24, 01 gru 2017

A jak już w Nowej Hucie jesteś to do mnie masz 30 minut drogi

Sylwia czy to zaproszenie? Uważaj, bo skorzystam.
sylwia_slomc... 20:34, 01 gru 2017

Anitka napisał(a)

Sylwia czy to zaproszenie? Uważaj, bo skorzystam.

Teraz nie ma co oglądać , ale wiosną jest pięknie Ja na wiatr słów nie rzucam
Anitka 20:37, 01 gru 2017

Teraz nie ma co oglądać , ale wiosną jest pięknie Ja na wiatr słów nie rzucam

Zaproszenie przyjęte. Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać