Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 23:17, 22 gru 2017

Stolik na tarasie.

Anitka 23:26, 22 gru 2017

Pozostaje jeszcze ubrać choinkę i teraz pozostaje ta pyszniejsza strona świąt do przygotowania

Wszystkim odwiedzającym ślę życzenia zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze.

Magleska 08:41, 23 gru 2017

Fantastyczne dekoracje ,dziękuję za instruktaż z mchem na pewno wykorzystam ...........
... te skrzydła też świetne .....wszystkie są cudne , bardzo masz klimatycznie i nastrojowo
Dla Ciebie również ......
.....Spokojnych Rodzinnych. Świąt .....
beta 08:48, 23 gru 2017

Piękne dekoracje Anitko☺
Sama robiłaś te choinki przed domem?jeśli tak to poproszę instruktarz☺
Stożki z mchu genialne....zastanawiam się tylko jak klej na gorąco sprawdza się na zewnątrz. ...masz doświadczenie ?
Pozdrawiam świątecznie ☺
Anitka 09:07, 23 gru 2017

Magleska napisał(a)
Fantastyczne dekoracje ,dziękuję za instruktaż z mchem na pewno wykorzystam ...........
... te skrzydła też świetne .....wszystkie są cudne , bardzo masz klimatycznie i nastrojowo
Dla Ciebie również ......
.....Spokojnych Rodzinnych. Świąt .....

Dziękuje Madziu,
Nie klej tylko bezpośrednio do styropianu, bo może odpaść. Ja zawsze owijam "matą -szmatą" jakikolwiek podkład i do niej przyklejam.
Radosnych, rodzinnych Świąt ...
Anitka 09:21, 23 gru 2017

beta napisał(a)
Piękne dekoracje Anitko☺
Sama robiłaś te choinki przed domem?jeśli tak to poproszę instruktarz☺
Stożki z mchu genialne....zastanawiam się tylko jak klej na gorąco sprawdza się na zewnątrz. ...masz doświadczenie ?
Pozdrawiam świątecznie ☺

Dziękuje Beatko,
Klej na gorąco używam zawsze do wianków zewnętrznych i nie mamiłam problemów. Ale zawsze każdy podkład czy do ze styropianu czy z tej zielonej gąbki florystycznej owijam " matą -szmatą".
Choineczki - mąż zrobił mi stelaż z cienkich pieńków po wyciętej w tym roku śliwce węgierce. Pieńk jest dłuższy od choinek o jakieś 20-30 cm i na końcu ma przymocowaną deseczkę pod kontem prostym. Całość jest ustawiona w workach po korze i zasypana żwirem. Są bardzo stabilne i nawet mocne wiatry ich nie przewracają. Gałązki jodły są przymocowane takerem tapicerskim do pieńka i co jakiś czas łapany cienkim drutem do okoła. Zaczynałam od dołu 3-4 gałązki i tak do samej góry. To co będzie widoczne na górze można zamaskować kokardką lub dekoracją.
Dół wyłożony chrobotkiem reniferowym i szyszkami. Niestety nie mam zdjęć bo spieszyłam się i robiłam to po ciemku.
beta 10:17, 23 gru 2017

Dzięki Anitko za ten przepis na choinki....jaki super patent z tym takerem....Nawi też robi takerem i poleca....ja też robiłam choinki Ale owijalam drutem i niestety na samej górze nie wyglądało to już najlepiej i też musiałam maskować. ....taker jednak daje trochę inne możliwości. ..dziękuję izdrowych i wesołych świąt życzę. ..bo piękne już są ☺
AgnieszkaW 13:28, 23 gru 2017

Anitko, dekoracje mega ponad przeciętnej urody - klasa, styl i rewelacyjne pomysły
Anitka 14:54, 23 gru 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Anitko, dekoracje mega ponad przeciętnej urody - klasa, styl i rewelacyjne pomysły

Agnieszko dziękuje Tylko ta pogoda za oknem nieprzeciętnie niezimowa dzisiaj.
Anitka 16:28, 23 gru 2017

Choinka, która stała od trzech dni w domu golutka oprócz bieli dostała odrobinę koloru w tym roku.