Fantastyczne dekoracje ,dziękuję za instruktaż z mchem na pewno wykorzystam ...........
... te skrzydła też świetne .....wszystkie są cudne , bardzo masz klimatycznie i nastrojowo
Dla Ciebie również ......
.....Spokojnych Rodzinnych. Świąt .....
Piękne dekoracje Anitko☺
Sama robiłaś te choinki przed domem?jeśli tak to poproszę instruktarz☺
Stożki z mchu genialne....zastanawiam się tylko jak klej na gorąco sprawdza się na zewnątrz. ...masz doświadczenie ?
Pozdrawiam świątecznie ☺
Radosnych, rodzinnych Świąt ...
Dziękuje Beatko,
Klej na gorąco używam zawsze do wianków zewnętrznych i nie mamiłam problemów. Ale zawsze każdy podkład czy do ze styropianu czy z tej zielonej gąbki florystycznej owijam " matą -szmatą".
Choineczki - mąż zrobił mi stelaż z cienkich pieńków po wyciętej w tym roku śliwce węgierce. Pieńk jest dłuższy od choinek o jakieś 20-30 cm i na końcu ma przymocowaną deseczkę pod kontem prostym. Całość jest ustawiona w workach po korze i zasypana żwirem. Są bardzo stabilne i nawet mocne wiatry ich nie przewracają. Gałązki jodły są przymocowane takerem tapicerskim do pieńka i co jakiś czas łapany cienkim drutem do okoła. Zaczynałam od dołu 3-4 gałązki i tak do samej góry. To co będzie widoczne na górze można zamaskować kokardką lub dekoracją.
Dół wyłożony chrobotkiem reniferowym i szyszkami. Niestety nie mam zdjęć bo spieszyłam się i robiłam to po ciemku.
Dzięki Anitko za ten przepis na choinki....jaki super patent z tym takerem....Nawi też robi takerem i poleca....ja też robiłam choinki Ale owijalam drutem i niestety na samej górze nie wyglądało to już najlepiej i też musiałam maskować. ....taker jednak daje trochę inne możliwości. ..dziękuję izdrowych i wesołych świąt życzę. ..bo piękne już są ☺