Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 12:14, 16 mar 2018

agata19762 napisał(a)
Witaj Anitko
Twój ogród zachwyca nawet o tej porze.
Sezon rozpoczęłaś ogrodowy...ja na razie u siebie tylko obserwuję.
Prace wstrzymane ze względu na zapowiadaną pogodę.
Nasadzenia wiosenne pomysłowe.
Pozdrówka.☺

Agatko, ja też daje na wstrzymanie. Cebule mnie zmusiły do porządków, bo wychodzą, a jak wyjdą co ciężko będzie działać. Po kątach jeszcze wiele do zrobienia
Szkoda, że nie byłaś na targach w Jesionce. Miło by się było spotkać.
Anitka 12:18, 16 mar 2018

Agi2006 napisał(a)

Dzięki Anitka. Z liścmi też go u Ciebie widziałam Bardzo dziękuję za odpowiedź. Muszę go gdzieś namierzyć w rozsądnej cenie. Też planuję taką obwódkę.

U jednej z moich sąsiadek za ogrodzenia też jest taka obwódka. Ogródek zakładała jej firma ogrodnicza. I nie wiem z czyjej inicjatywy czy sąsiadów czy ogrodnika też takie połączenie się pojawiło Będę zaglądać i wypatrywać obwódki u ciebie
Anitka 12:19, 16 mar 2018

koliber napisał(a)
Hahaha...

Anitka 12:32, 16 mar 2018

Wczoraj przyjechałam po 21 do domu, było plus 1. Zniosłam do garażu wszystkie oznaki wiosny, które mogłam przenieść I pomyśleć, że teraz to samochód i rowery będą się na wiosnę gapić. Pozostałe w gruncie muszą sobie poradzić. Na drugi raz przypomnę sobie przysłowie: Gdzie się baba spieszy tam się diabeł cieszy. A w naszym przypadku: Gdzie się ogrodnik spieszy to się zima cieszy
Dopiero dzisiaj zauważyłam, że ciemierniki są w pojemnikach pod kolor

Kokesz 12:51, 16 mar 2018

Dobrze, że schowałaś ciemierniki.
Ja swoje kupiłam w styczniu i zostawiłam na balkonie podczas ostatnich mrozów, opatuliłam włókniną i folią bąbelkową ale kwiatki jednak zmarzły i nie były już takie ładne.
Musiałam je obciąć, na szczęście znowu wypuszczają
Teraz też schowałam do domu na wszelki wypadek
Anitka 12:56, 16 mar 2018

Kokesz napisał(a)
Dobrze, że schowałaś ciemierniki.
Ja swoje kupiłam w styczniu i zostawiłam na balkonie podczas ostatnich mrozów, opatuliłam włókniną i folią bąbelkową ale kwiatki jednak zmarzły i nie były już takie ładne.
Musiałam je obciąć, na szczęście znowu wypuszczają
Teraz też schowałam do domu na wszelki wypadek

Moje w gruncie też nie za dobrze wyglądają. To ich trzecia zima. Bardzo długo u mnie leżał śnieg i spłaszczone bardzo.
Anitka 12:58, 16 mar 2018

W poniedziałek w pierwszej kolejności usunęłam wianek z drzwi. Wisiał od grudnia. Wcześniej ściągnęłam tylko drewniane dekoracje.

Podkład i mech miałam jeszcze przed świętami. Wcześniej tylko mech wystawiłam na deszcze, aby się zazielenił bardziej. Przykleiłam klejem na gorąco. Plany maiła różne, ale końcowo dokleiłam kilka gałązek magnolii. Złamana przy pracach porządkowych na jesień. Zbieram co popadnie. A nóż nie wiadomo kiedy się przyda.
Na szybko zrobiła taki jeszcze przedwiosenny

Anitka 13:12, 16 mar 2018

Do wczoraj wianek tylko wisi. Po doniczkach tylko zdjęcia pozostały Eksmisja do garażu pogoda wymuszona.

Agi2006 13:31, 16 mar 2018

Ale nastrojowo się zrobiło. Ten wianek genialny w swojej prostocie. Jak niewiele trzeba, żeby było pięknie i elegancko. Zastanawiam sie jak przymocowałaś ten wianek do drzwi......
sylwia_slomc... 13:43, 16 mar 2018

Anitka napisał(a)

Sylwia, porządek to na pierwszym palnie zdjęciowym
Po kątach jeszcze wiele do zrobienia. Musze jeszcze z dmuchawą podziałać, ale za mokro. Lista dłuuuuga...
Nie znalazłaś, bo ja napisał, że znalazłam, a nie miałam już wczoraj siły pokazać. Zaległe zdjęcia niespodzianki co się chyba od ciebie do mnie przyturlała i schowała

Ale swietne Ja chętna, odkupię jak coś