Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Kasia_CS 22:17, 16 mar 2018

Anitko jak Ty zarzucisz zdjęciami, to czapki z głów jest na czym oko zawiesić i jednocześnie.oczopląsu można dostać, bo wszystko piękne, począwszy od wymuskanego ogrodu, aż po pomysłowe dekoracje az żałuję, ze wszystkie cebule siedzą w ziemi w ogrodzie, trzeba było sobie trochę zostawić do donic
mirkaka 06:52, 17 mar 2018

Pięknie jak zawsze
Co rośnie w donicach na pniu? Ostrokrzew? Zimuje w garażu czy na zewnątrz?
Anitka 08:31, 17 mar 2018

Otwieram oczy i wiosnę widzę Jak chyba większość dzisiaj. Tylko ptaszki na przekór pogodzie śpiewają wiosennie. Idę im karmę dosypać do karmnika.
Że też tym razem te prognozy się sprawdziły.

Gosialuk 08:44, 17 mar 2018

I tak nie jest źle. Mróz miał być większy. W przyszłym tygodniu wszystko momentalnie stopnieje i nareszcie będzie wiosna. Moja córcia dziś poszła Marzannę puszczać do morza, to wiosna musi przyjść.
koliber 09:15, 17 mar 2018

No to wiosna już na progu czeka Tylko niech ta Marzanna odpłynie hihi...
Mari 09:26, 17 mar 2018

Rok 2014. Na zachodniej skarpie pojawił się klon palmowy 'Atropurpureum' i rośnie tam to tej pory.

Piękny ogród...dopiero co go znalazłam jestem na 4 stronie oglądanie
Jak się nazywają te kulki żółtawo-zielone?

W jakiej okolicy Krakowa mieszkasz?
sylwia_slomc... 09:31, 17 mar 2018

Anitka napisał(a)

Sylwia, za uśmiech od ucha do ucha oddam. No i jeszcze jak ciasteczko z herbatką dorzucisz to jest twoje. Wiesz co to oznacza Wpraszam się nieśmiało a to jest moja, "malutka" przepustka do twojego ogródka

Zapraszam z otwartymi ramionami nawet bez przepustki Ale radochę mi sprawiłaś
Iwonka 09:48, 17 mar 2018

Anitka napisał(a)

Iwonko, ja się w ten weekend częściowo zresetowałam i naładowałam akumulatory. Mam jeszcze trochę spraw papierkowych do załatwienia. Wiosna i słoneczko dobrze działają w takich trudnych momentach. No i nie ma jak to praca w ogrodzie - lek na wszystkie troski.

Musimy na 100 % się skrzyknąć

Na szczęście człowiek ma niesamowite pokłady regeneracyjne Byłam jedną z niewielu osób, którym nie spieszyło się do wiosny. Ogień w kominku, przyjemność robótki na drutach odkryta po latach przerwy... Ale wyszłam kilka dni temu do ogrodu i jest dobrze. Chce mi się ogarnąć ten bałagan, coś zmienić.
Co do spotkania, to z małopolski jest nas tu trochę, mam nadzieję, że uda się spotkać i naładować akumulatorki
Zasypało nas dzisiaj trochę, ale przecież kalendarzowa zima nadal trwa... Schowałam bratki do garażu. Twoje rowery też mają piękną wiosnę na oku
Piękne wejście masz do domu, twój ogród Anitko jest niesamowicie fotogeniczny. Kiedyś lubiłam czerwoną cegłę, teraz jestem zachwycona kamieniem, jest bliższy naturze, spokojnieszy.
Co do kuny, mam nadzieję, że nie zagnieździ się wam na strychu. My przez kilka lat nie mogliśmy się pozbyć tego uciążliwego mieszkańca. Mnóstwo szkód narobiła, nie mówiąc o nieprzespanych nocach, bo tak tupała nad głową. Był moment, że chyba cała rodzina tam mieszkała. Jedną z kun udało się złapać do klatki i wywieźć do lasu. Ciekawe do kogo poszła
Iwonka 09:50, 17 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale swietne Ja chętna, odkupię jak coś

U mnie Sylwia też takie koło turla się po ogrodzie. Może i moje przygarniesz? W prezencie oczywiście
paulina_ns 10:20, 17 mar 2018

Hoho jaka piękna wiosna u nas mróz, ale bez śniegu, rośliny przez następne dni narażone są na ekstramalne warunki