Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

AgataP 10:52, 06 kwi 2018

Widzę, że ogarnęłaś już ogród a i zakupy poczyniłaś zacne. Jarzmianka na mojej liście, jak spotkam w ogrodniczym to sobie też sprawię.

Luśka przychodzą do Ciebie w sprawie cięcia róż - jak mam ciąć LO na pergoli?
Jest już olbrzymia, część przywiązanych gałązek - przyciąć czubki? a resztę nisko? Postaram się zrobić zdjęcia i wstawię u siebie... nie wiem jak się do tego zabrać...
Basilikum 11:28, 06 kwi 2018

widze, ze i tu robota wrze
Anda 11:46, 06 kwi 2018

Ciekawa jestem co wymyślisz na obwódki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 13:02, 06 kwi 2018

Anda napisał(a)
Ciekawa jestem co wymyślisz na obwódki

Jak to co? ... Róże
Anda 13:13, 06 kwi 2018

jolanka napisał(a)

Jak to co? ... Róże

Padłam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 14:26, 06 kwi 2018

Róże w różanej obwódce widzę że ostro do pracy się wzięłaś.
tulucy 19:43, 06 kwi 2018

Dobre jesteście Mam ogarnięte w przedogródku może 1/10 całości... Reszta leży i kwiczy.
A dziś przyszły rodki od Ciepłuchy i róże z F. Nawet róż nie obejrzałam
Po południu było zimno...
Agata nie wiem, ja tnę na czuja. Długie część zostawię, a część o 1/3 przytnę.
tulucy 21:29, 06 kwi 2018

Obejrzałam dziś hakone, mają kiełki, więc ok, przezimowały. Strat wstępnie nadal nie widzę za bardzo. Choć jedna chryzantema mi chyba padła. Albo jeszcze nie wyszła.

Jutro mamy obiad u sąsiadów, przypadkiem trochę, bo goście im nawalili w ostatnim momencie, więc musimy poratować i pomóc zjeść odpada mi szykowanie mogę działać w ogrodzie, jak tylko wrócimy z zajęć dzieci.
paniprzyroda 21:51, 06 kwi 2018

Obwódka z róż Zależy, jaka ma być wysoka, czy zimozielona czy nie. Zawsze kombinuję z jakimiś obwódkami, preferuję bylinowe. Na żółtej rabacie rozsadziłam liliowce Stella de Oro, mogą nawet nie kwitnąć, ale liście niewysokie i zielone do mrozów. W innym miejscu mnożę bodziszka Renarda, w innym tiarelki. Żuraweczki mi chyba padły po zimie. Jesienią rozsadziłam niskie czosnki ozdobne, liście mają fajne przez cały sezon. Szukam roślin niekłopotliwych i nie rozrastających się za szybko tak jak lawenda czy hyzop czy żurawki
tulucy 22:09, 06 kwi 2018

Mariolu blisko blisko...
Myślałam nad liliowcami, mam takie wczesne drobne, nie wyglądają źle po przekwitnięciu. Poza tym trawię jednak temat żurawek, czyśćca, jarzmianki. To nie musi być obwódka dosłownie, jeno takie osłonięcie dołu róż, odcięcie od trawnika... Może zrobię mieszaną? I kilka buksów dodam... A może same buksy, skoro to przedogródek.