Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 22:00, 04 kwi 2018

Mam Boscobel i Pashminę, ale od ubiegłego roku. Jeszcze się nie pokazały, zresztą B. to i posadziłam, a P.czeka zadołowana. Ola zamówiona, dopiero przyjdzie.

Ja wstępnie planuję ciąć w sobotę. Ale... Się obaczy. Na pierwszy rzut, po bardzo powierzchownych oględzinach, mam mało do cięcia.
tulucy 22:00, 04 kwi 2018

Dubelek.

Mam pierwsze zamówione rośliny, jarzmianka Hadspen coś tam i dzwonek kremowy Ann coś tam. Po 4 sadzonki. Odpakowałam paczkę, jak tylko przyszła, ale zostawiłam wszystko w folii, kartonie, tylko dostęp powietrza był. Bałam się tego ochłodzenia świątecznego. Dopiero wczoraj wypakowałam i postawiłam na razie w skrzyni warzywnej.
anka_ 22:23, 04 kwi 2018

tulucy napisał(a)
... zakupach obuwniczych. Wiosną raptem okazuje się, że dzieci nie mają w czym chodzić
Mnie to niestety czeka w najbliższą sobotę...
Jarzmiankę cudowną zamówiłaś.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
tulucy 22:30, 04 kwi 2018

Pocieszające było to, że i sobie jedną parę kupiłam, do spodni, takie czerwone a dwa tygodnie temu dwie pary szpilek, czarne i czerwone, cudne i nieziemsko wygodne... Uwielbiam czerwone buty
Zagajanka 09:58, 05 kwi 2018

Do mnie też już zjeżdżają zamówienia bylinowe, a czasu wsadzić do ziemi brak. Stają w garażu rozpakowane. Może w weekend...
Na razie już jedną dostawę musiałam reklamować to co deklarują i co faktycznie sprzedają kompletnie u niektórych się rozjeżdża... Przy czym nawet u sprawdzonych sprzedawców.
_Martini_ 18:22, 05 kwi 2018

Janko, masz na myśli, że zamiast sadzonek wysyłają coś w rodzaju siewki? Albo kłącze, co ledwo ruszyło z wegetacją. Tak mi się zdawało w zeszłym roku.
Zagajanka 21:07, 05 kwi 2018

Marti, no cos w ten desen. Zaplacilam za 2,5 razy drozsza roślinę w doniczce c3, by miec ja do podzialu co najmniej na trzy sadzonki. Przyjechala, owszem, 3-litrowa doniczka... z marna „siewką” po srodku, ktora nawet dla doniczki p9 byla by za mala...
_Martini_ 21:17, 05 kwi 2018

DLatego wolę zakupy stacjonarne, aczkolwiek czasami nie ma wyboru i jak się che konkretną odmianę, to tylko w necie można znaleźć. Niestety.
tulucy 22:43, 05 kwi 2018

Przedogródek ogarnięty dziś w miarę. Lawenda przycięta, już patrzeć na nią nie mogłam. Najwyżej padnie, nie będę płakać. Jeszcze róże tylko muszę na tym kawałku przyciąć i koniec. Potem tylko zerwanie kawałka darni i dosadzenie róż i obwódki. Nie wiem, jakiej.
Rench 09:37, 06 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Przedogródek ogarnięty dziś w miarę. Lawenda przycięta, już patrzeć na nią nie mogłam. Najwyżej padnie, nie będę płakać. Jeszcze róże tylko muszę na tym kawałku przyciąć i koniec. Potem tylko zerwanie kawałka darni i dosadzenie róż i obwódki. Nie wiem, jakiej.

Szaleństwo
Zapodaj coś na obwódki,chętnie odgapię