Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

paniprzyroda 23:47, 09 kwi 2018

Nie zaglądałam do swoich, sprawdzę jutro. Powinno chyba już coś się zielenić.
Kindzia 11:29, 10 kwi 2018

Moje ostróżki za łezką, z 8 rosnących w zeszłym roku, wyłażą dwie...nie mam do nich siły tam. Niedobre miejsce dla nich. Tyle, że nie mam pomysłu co w zamian...rosnące jak ostróżki i niebieskie, albo różowe...
Kasia_CS 12:33, 10 kwi 2018

Kindzia napisał(a)
Tyle, że nie mam pomysłu co w zamian...rosnące jak ostróżki i niebieskie, albo różowe...

może naparstnice? Malwy to pewnie już niezbyt dobry pomysl tyle, ze kolorystyka się zgadza..
Basilikum 14:13, 10 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Kiedy będzie wiadomo, że gaura źyje /padła? Bo jakby mi padła, to mam miejsce fajne na różę... No i nie wiem, ile mam czekać.

tez sie zastanawiam czy moja gaura dala rade, musze sie dzis dokladniej przygladnac
Anda 14:17, 10 kwi 2018

Moja Gaura chyba też padła. Na razie żadnych oznak życia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
tulucy 22:25, 10 kwi 2018

Jutro te gaury obejrzę dokładnie, trochę popadało, dostały wody i ciepełka, jak nie ruszą jutro, to kaput jak nic.

Muszę mocno uważać przy czyszczeniu, nie pamiętam, co gdzie sadziłam

Z przesadzanych 3 kęp kłosowców żyje jedna tylko, jedna jest podejrzana, a jedna chyba też kaput.

Powoli dojrzewam do decyzji o wywaleniu lawendy. Drzaźni mnie mocno.

Kwitną morele.
Pierwsze tulipanki dziś, żonkile też.
Jutro postaram się machnąć dokumentację.

Ostróżek jak mi nie zeżrą ślimaki, to będzie tyle, ile było...
tulucy 20:15, 11 kwi 2018

Gaura definitywnie kaput, takie suche badylki, że musiałby być cud, jakby puściły...
Ale z drugiej strony, musiałby być cud, żeby przeżyła bez okrycia - zapomniałam o niej... Taka golutka na zimę została.

Zdjęć nie ma, bo dziś ryłam w domu, "pikowałam" pomidory. Znaczy wsadzałam do doniczek
tulucy 21:45, 11 kwi 2018

Wczoraj przyszły rośliny z A., dziś kolejne zamówione przywieźli od B. Tak alfabetycznie się ułożyło. Dostałam też już róże ostatnie.
Jeszcze w maju z bylinowego mam mieć dostawę i jeszcze z jednego sklepu.

Piątek mam wolny, tylko ze dwie godziny w ciągu dnia mam spotkanie. Ale róże rano namoczę, to po południu zacznę sadzić. Te co mam miejsce. Reszta pójdzie do donic na razie.

Muszę jeszcze J.W. Goethe przesadzić. Chyba ma za mało światła. Dam tam piżmową Waterloo. Goethe pójdzie koło Iceberg. Chyba.

AgataP 10:23, 12 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Wczoraj przyszły rośliny z A., dziś kolejne zamówione przywieźli od B. Tak alfabetycznie się ułożyło. Dostałam też już róże ostatnie.
Jeszcze w maju z bylinowego mam mieć dostawę i jeszcze z jednego sklepu.

Piątek mam wolny, tylko ze dwie godziny w ciągu dnia mam spotkanie. Ale róże rano namoczę, to po południu zacznę sadzić. Te co mam miejsce. Reszta pójdzie do donic na razie.

Muszę jeszcze J.W. Goethe przesadzić. Chyba ma za mało światła. Dam tam piżmową Waterloo. Goethe pójdzie koło Iceberg. Chyba.

co fajnego zamówiłaś z A ?
Kasia_CS 10:35, 12 kwi 2018

tulucy napisał(a)
Wczoraj przyszły rośliny z A., dziś kolejne zamówione przywieźli od B.

Haha, a alfabet ma tyyyle liter czekamy na resztę