Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

Zagajanka 22:13, 25 lut 2019

Lucy, ciekawe, ile Ty, kobieto, czasu potrzebujesz by ogarnąć cięcie wszystkich swoich róż? Bo ja już po troszku się załamuję przed cięciem swoich, a Twoja kolekcja to co najmniej dwa razy moja...
tulucy 23:31, 25 lut 2019

Janko, a nie wiem, z tydzień się zejdzie... Z ogarnianiem rabat przy okazji.

Chyba że sprzątanie będzie wcześniej. Zależy od pogody.

Dziś przycięłam po pracy kolejną jabłonkę. Jutro chyba się uda skończyć. I w weekend może zacznę ogarniać suchelce.

No i najważniejsze wieczorem zrobiłam zamówienie na nasionka różne warzywne, i krążki do tego.
Kasiolaaa 06:22, 26 lut 2019

praca wre cala parą ja tez nie moge sie doczekac porządkow a sporo prac przedemną
MirellaB 16:48, 27 lut 2019

Taką piękną pogodę trzeba wykorzystać na prace ogrodowe. Niby początek marca pogodowo ma się zmienić na chłodniejsze dni i opady
Gruszka_na_w... 18:29, 27 lut 2019

Tego cięcia róż to Ci nie zazdroszczę. Podzieliłam tę czynność u siebie na raty, ale i tak mnie wzdryga okrutnie.
Do tego trzeba być jednak pasjonatem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mrokasia 19:53, 27 lut 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Tego cięcia róż to Ci nie zazdroszczę. Podzieliłam tę czynność u siebie na raty, ale i tak mnie wzdryga okrutnie.
Do tego trzeba być jednak pasjonatem.

Się wypowie ta co ma róż sztuk 1 .
Cięcie to cięcie ale te różane, kolczaste patyki... jak to pozbierać, posprzątać... masakra!
Łucja, chapeau bas!
tulucy 10:04, 03 mar 2019

Wczoraj nic nie zrobiłam. Leniwie w domu ogarniałam. Dziś wychodzę za chwilę, tylko jeszcze kawa...
Jabłonka tylko czeka, może trochę trawy.
inka74 10:14, 03 mar 2019

Ja chyba nienormalna jestem bo się cieszę na to cięcie róż. Bo to oznacza, że już niedługo tulipany będą kwitły pędy sekatorem do toreb wkładam. Rękawiczki długie mam i w rabaty nie muszę wchodzić aby się do róż dostać. Tylko czasowo się schodzi. Ale jak rabaty wcześniej ogarnę to z różami w jedno popołudnie się ogarniam. U Janki potwory wielkie rosną to się schodzi. A Lucy to ilościowo 300 chyba przeskoczyła, to kilka dni na samo cięcie potrzebuje .

U mnie zimno i brzydko. Dziś z ogrodu nici
Zagajanka 13:15, 03 mar 2019

No trochę przy tych potworach zachodu jest Ale ja po trochu zaczęłam już ciąć roże podczas spacerów z Młodą. Niestety ostatnio strasznie wieje albo leje, więc nie mam większego zapału do prac ogrodowych. Teraz wysłałam małża z dziećmi na spacer a sama w końcu mam godzinkę-dwie dla siebie. Ale tym razem bez ogrodu.
tulucy 14:10, 03 mar 2019

Mnie się udało zebrać i wyjść. Zdążyłam przed deszczem, bo teraz już mży. O

Jabłonka przycięta, jeszcze docięłam po kilka przeoczonych gałązek z pozostałych. Ścięłam też całe 4 sztuki moich miskantów i trzcinniki. Małe one, to szybko poszło. Trzcinniki zielone...

Myślę intensywnie nad wysypaniem rabat korą, ale taką drobną, przekompostowaną. Tylko skąd ją wziąć... I jeszcze takie ilości...