Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

paniprzyroda 23:37, 03 maj 2019

Pracowicie, jak u mnie. Rozsiewają Ci się ostrogowce? Popcarol też się rozsiewały, Gabrysi, a u mnie zero wschodów. Mam Betty i po głównym kwitnieniu, teraz pomiędzy liśćmi też ma kwiaty. Powtarza latem, ale słabo.
Liny pod róże? Łał
Kindzia 19:51, 04 maj 2019

Też masz zagubione rośliny w ogrodzie? Właśnie dzisiaj znalazłam między tulipanami dwa zgubione floksy...Łukasz mi kupował na specjalne moje zamówienie i mi wcięło...znalazły się między Van Eijkami. I zastanawiałam się czy przenosić teraz...ale przeniosłam, mam nadzieję, że cebule tulipanów nie ucierpiały za bardzo. Liście im wprawdzie odpadły, ale cebul nie wydłubałam Najwyżej cebule nie będą miały co jeść
tulucy 22:50, 04 maj 2019

Meldunek po "wolnej sobocie"
- maty powieszone - to głównie m, ja tylko byłam za pomagiera od czasu do czasu
- brukarka zrobiona - położone trzy duże, stare płyty chodnikowe przy kompostowniku, to miejsce na kosz na śmieci, beczkę z wodą, wiadra gnojówkowe, jeszcze pewnie trochę powiększę powierzchnie utwardzone cegłą, żeby mi było wygodniej;
- przesadzone szałwie i wrotycz - dookoła płyt w kącie roboczym, jeszcze muszę tam coś podosadzać, żeby te płyty ciut obrosło;
- przekopane, wyrównane i przygotowane miejsce po wrotyczu i szałwii na kawałek trawnika i nawet już posiane i podlane, jutro jeszcze trochę przysypię ziemią, bo już zauważyliśmy, że nasiona trawy smakują wróblom
- kolejna gnojówka z pokrzywy wczoraj zebranej już stoi zalana wodą;
- obiadu nie było, zjedliśmy jakieś byleco z wczoraj i jajka sadzone
- za to na jutro się szykuje w lodówce ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, a w piekarniku schną bezy na torcik kawowy
Kasia_CS 23:42, 04 maj 2019

tulucy napisał(a)

W jednym miejscu chyba mi przezimowały mieczyki abisyńskie.

Te akurat wykopywałam na zimę i wsadziłam przedwczoraj... ale! Przy okazji sadzenia karp dalii okazało się, że przezimowały mi cebule zwykłych mieczyków, które zostawiłam w gruncie, bo to i tak był jakiś mix dodany gratis do zakupów i mi na nich nie zależało. A one już kły zdążyły wypuścić pod ziemią. Niestety jedną cebulę uszkodziłam, ale zwyczajnie się nie spodziewałam, że dobrze się mają

Kasia_CS 23:44, 04 maj 2019

tulucy napisał(a)
Meldunek po "wolnej sobocie"
- za to na jutro się szykuje w lodówce ciasto czekoladowe z musem cytrynowym, a w piekarniku schną bezy na torcik kawowy

A tu rozwaliłaś system.... muszę się tymi musami pobawić, smaczne toto ;D odkąd zrobiłam pierwszy raz mus czekoladowy to mnie wzięła chętka na kolejne. Niedługo Kajki urodziny, to okazja dobra
inka74 23:57, 04 maj 2019

Ładna mi wolna sobota te bezy na ciasto, normarnie ślinka cieknie.
Brawo za skończenie mat.
Gosiek33 07:29, 05 maj 2019

Pracowita majówka
mrokasia 08:46, 05 maj 2019

Byłam, widziałam, potwierdzam - efekty wolnej majówki są.
Fajnie z tymi matami. W ogóle tak czyściutko u Ciebie .
Pokaż tego powojnika - śliczny jest!

Ale widzę, że wpadłam o dzień za wcześnie .
tulucy 08:55, 05 maj 2019

Kasiu ano... no w końcu musiałam sprawdzić, czy na pewno dobrze działa sprzęt, no i m się należało w podzięce za trudy poniesione dla Was też coś wymyślę odpowiedniego
ewsyg 09:59, 05 maj 2019

Łucja, pokaż te maty z linkami na róże. Wiesz ja jestem różomaniaczka