Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Migawki z ogródka

Migawki z ogródka

tulucy 11:28, 31 paź 2020

Nie, mam inną na bank,bo te Iwonki kwitną na różowo, moje na biało.
mrokasia 11:49, 31 paź 2020

No to ja nie wiem co ja mam. Wydawało mi się, że na frontowej i za domem mam właśnie Golden Princess ale one mi się tak nie przebarwiają. Pozostają żółte, pojedyncze gałązki są czerwonawe. A ta od Iwonki cała czerwoniutka.

Edit: olśniło mnie, te moje na frontowej to chyba Goldmound a za domem Golden Carpet.
Gosiek33 12:58, 31 paź 2020

tulucy napisał(a)

Gosia to wiosną chętnie. Teraz mam braki zegarowe jakieś. A wieczorniki jeszcze mam... Ale może jutro bym em wyciągnęła... Pasowałoby Ci???

Będziesz kopać? Łopatę mam
tulucy 21:39, 31 paź 2020

Zdjęć nie ma, bo skończyłam o szarówce. Przesadzone dwie róże, Jasmina o parę metrów i Klasztorna o metr
Posadzone rozplenice od Mrokasi.
Przesadzone:
dwa astry, dwa liliowce, chabry, miodunek kilka, przywrotniki, floks Blind lion, dwa orliki, dwie kępy irysów syberyjskich z podziałem w sumie na 5 mniejszych, dwie funkie, 7 tujek (do cioci obok).
Zrobiłam też wczoraj i dziś kilka sadzonek bluszczu na nowy płot.

I chyba rewolucyjnie jutro przesadzę peonie, mrozu na razie nie zapowiadają. Ziemia mokra, trzyma się bryła, może im nie zaszkodzę.
inka74 10:16, 01 lis 2020

A ty to jakieś dopalacze bierzesz??? Ja 100 cebulek posadziłam i miałam dosyć. Normalnie mam przesilenie. Za to lubię siedzieć w fotelu, popijać kawę i patrzeć na ogród
antracyt 13:10, 01 lis 2020

Łucja, złapałaś jesienny wiatr w żagle
Ja już z nadprogramowymi sadzeniami szaleję po ogrodzie i nie mogę przestać. A jeszcze niedawno miałam dość
tulucy 17:27, 01 lis 2020

Oj Iwonka, co ja biorę, to nie pytaj

Dziś odwiedziłam ogród Gosi, pięknie jesiennie się prezentuje. Potem pojechaliśmy do centrum Warszawy wesprzeć sprzedawców i kupić chryzantemy. Wróciłam z 6 dla siebie i dwiema dla cioci obok.
Dwie w donicach na schodach, reszta poszła do gruntu.

Posadziłam dary od Gosi, morwę, wykopane przy przesadzaniu tuj bergenie i ostatnie, co mi zostały moje doniczkowe zakupy, czosnki zwisłe.
Gruszka_na_w... 18:20, 01 lis 2020

Bardzo pracowity dzień miałaś. Czujesz ulgę?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 18:30, 01 lis 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bardzo pracowity dzień miałaś. Czujesz ulgę?

Haniu, raczej stres bo widzę, ile przede mną...
Tamaryszek 19:51, 02 lis 2020

Cześć Lucy, Ty jesteś tytanem pracy! Ciągłe poszerzanie rabat, praca po ciemku, przetwory, pieczenie... Podziwiam.
Zbiory warzyw wspaniałe, moja fasolka w tym roku się nie udała, nie wiem dlaczego, za to pomidory obrodziły. Zazdroszczę takiej ilości ogórków. I gratuluję nowej ziemi, będzie się działo.
Wspaniała Twoja różana dżungla, ale ja nie różana, więc zachwyciłam się piwoniami.