Iwonka
20:00, 22 mar 2024
Niedźwiedzie się budzą
Wycinki trochę jest, ale uporządkowanie nasadzeń ułatwia pracę, jakoś szybciej idzie gdy podobne rośliny są koło siebie.
No i ten pojemnik - dla minimalisty w narzędziach i wszelkich pomocnikach to odkrycie sezonu
Po remoncie ogrodowym, choć to niekończąca się historia jestem zadowolona z zimozielonego szkieletu.
Lubię ten okres przejściowy, gdy rabaty są uporządkowane, miejscami wręcz puste. Czekanie jest fajne.
Cebulowych mam mało, najpierw remontowałam rabaty a w międzyczasie wyleczyłam się z chciejstw
Tulipany są na krótko, nawet te powtarzające kwitnienie.
Czosnki mają mnóstwo liści i coraz słabiej kwitną.
Za to polubiłam żonkile i pierwiosnki, wydaje mi się, że to rośliny na dłużej.
No i oczywiście ciemierniki, tych mam coraz więcej.
W lutym ładnie kwitł czerwony oczar rosnący przy ...kompostowniku
Pozdrawiam wiosennie April, jak miło że wpadłaś
Wycinki trochę jest, ale uporządkowanie nasadzeń ułatwia pracę, jakoś szybciej idzie gdy podobne rośliny są koło siebie.
No i ten pojemnik - dla minimalisty w narzędziach i wszelkich pomocnikach to odkrycie sezonu
Po remoncie ogrodowym, choć to niekończąca się historia jestem zadowolona z zimozielonego szkieletu.
Lubię ten okres przejściowy, gdy rabaty są uporządkowane, miejscami wręcz puste. Czekanie jest fajne.
Cebulowych mam mało, najpierw remontowałam rabaty a w międzyczasie wyleczyłam się z chciejstw
Tulipany są na krótko, nawet te powtarzające kwitnienie.
Czosnki mają mnóstwo liści i coraz słabiej kwitną.
Za to polubiłam żonkile i pierwiosnki, wydaje mi się, że to rośliny na dłużej.
No i oczywiście ciemierniki, tych mam coraz więcej.
W lutym ładnie kwitł czerwony oczar rosnący przy ...kompostowniku
Pozdrawiam wiosennie April, jak miło że wpadłaś