Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

monteverde 23:52, 28 lis 2012

Dzidko i ode mnie przyjm najserdeczniejsze życzenia imieninowe a Łapki mi bardzo szkoda, tym bardziej , że bardzo lubię owczarki

hanka_andrus 00:46, 29 lis 2012

Dzidko,imieninowe serdeczności ode mnie wraz z kwieciem ogrodowym.
akanta 00:53, 29 lis 2012

Dzidka napisał(a)

Bogdziu i Dzidko gl. do Was się zwracam bo widzę ,że macie już wiedzę o gatunkach ptaków i może mi pomożecie odpowiedzieć na pytanie :jaki to mógł być ptak?Leciał dość wysoko nad moją działką ,właściwie płynął w powietrzu,duży ciemny,skrzydła szerokie jak u drapieżcy i taki głos wydawał ale to b.głośno - jak kląskanie lub pojedyńcze stukanie co kilka sekund.Taki głos ptaka słyszalam po raz pierwszy w życiu i bardzo mnie to zaciekawiło co to może być?

Przykro, że nie potrafię Ci pomóc.

Przypuszczam, że wielce pomocnym okaże się Mariusz.

Spełnienia wszelkich,życzeń i tych najskrytszych,zdrowia,zdrowia i nieustającej radości z życia!
Dzidko a jak namierzyć Mariusza ?

Dzidka 17:10, 30 lis 2012

Pięknie Wam Dziewczyny /mogę tak się do Was zwrócić, prawda? / dziękuję za życzenia i kwiaty.

Haniu, nawet nie wiesz jak utrafiłaś z tym kwieciem. Minęło tyle już lat, a ja wciąż pamiętam zapach nagrzanego słońcem sosnowego zagajnika, rosnącego przy plaży ,niedaleko twojego miejsca zamieszkania.
I jak mi tęskno do niego, to sięgam po ... nalewkę sosnową
Wprawdzie jej zapach nie jest tak odurzający, ale i tak potrafi przywrócić wspomnienia.
Dzidka 17:16, 30 lis 2012

akanta napisał(a)

Dzidko a jak namierzyć Mariusza ?

Doczytałam, że Mariusz jest ornitologiem.
Zachęcam Cię do wizyty w jego 'Przyjaznym Ogrodzie' .
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod
Mala_Mi 17:26, 30 lis 2012

Dzidka... bardzo mi przykro z powodu Łapki.... za tęczowym mostem..... mój już też staruszek i nawet myśleć nie chcę, że to może być niedługo.... Pies to jak kolejne dziecko w domu ...... przynajmniej ja tak to odbieram... Smutno mi razem z Tobą.
hanka_andrus 17:37, 30 lis 2012

Dzidko,też lubie nalewkę sosnową za jej niezawodność i zdrowotność!No to po kuśtyczku!
Dzidka 17:47, 30 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Ależ jaką ciszą? trawy są, brązowe liście są, pokazuj kwiatostany rozchodnika jak masz, a na pewno masz, owoce róż itd Sprzątanie, grabienie

Wobec tego zapraszam na spacer / a o sprzątaniu i grabieniu lepiej zamilczę/ .
Może ogród kolorystycznie jest bardziej stonowany i spokojny, ale niektóre jego elementy dopiero pokazują swoją krasę.
Rozpoczniemy od przedogródka.

Podobają mi się róże o takim pokroju i wiśniowych mało kolczastych pędach.

Po przeciwległej stronie rośnie trzmielina pnąca dosłownie obsypana owocami.

Jeszcze nie przetworzone owoce pigwowca.

I udekorowana w kolorowe liście - tawuła,

hanka_andrus 18:00, 30 lis 2012

Też lubię takie róże,ale.....jak kupuję małą sadzonkę,to nigdy nie wiem co za cudo nabywam.....
Dzidka 18:07, 30 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Też lubię takie róże,ale.....jak kupuję małą sadzonkę,to nigdy nie wiem co za cudo nabywam.....

To może podpowiem, że to są róże parkowe 'Marguerite Hilling' i Nevada .
A tak wyglądały w pełni kwitnienia.

Pozostałe rosną w dalszej części ogrodu.

hanka_andrus napisał(a)
Dzidko,też lubie nalewkę sosnową za jej niezawodność i zdrowotność!No to po kuśtyczku!

No,to po 'naparsteczku'. Na zdrowie !!!