Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Muszelka 22:59, 28 cze 2018

Renii napisał(a)
Muszelko ja wykorzystuję podłoże pieczarkowe od 3 lat głównie zasilałam warzywa. Ale teraz też dodaje pod nasadzenia.

Renii, za rok również wykorzystam. Lepiej się u mnie sprawdza na rabatach jako ściółka niż kora. No i jest nieoceniona jako nawóz organiczny.

Muszelka 23:04, 28 cze 2018

Kojak napisał(a)
Gratuluję 100 strony i proszę o następnych parę setek szczególnie pięknych zdjęć....

A! I wyjaśniło się! Setna strona! Krakus wyżej też pisał o 100... i myślałam, że wyprawia mi urodziny

Dziękuję za miłe słowa o "szczególnie pięknych zdjęciach".

Zdradzę Ci tajemnicę, że latem jest szansa, że naprawdę zrobię szczególnie piękne zdjęcia. Wybieram się bowiem w podróż życia...
Muszelka 23:08, 28 cze 2018

Ewa777 napisał(a)

Kwiatek przecudny To powojnik. Ślicznie go uchwyciłaś
Sprawdzałam na OLX na razie w mojej okolicy nie ma ofert sprzedażowych dotyczących ziemi pieczarkowej. Trzeba sprawdzać co jakiś czas. Może wiosna jest lepszym terminem.

Gratulacje na 100

Wyżej napisałam Krakusowi - zadzwoń do najbliższej pieczarkarni. Chętnie pozbywają się podłoża (co 6 tygodni).

Dzięki za gratulacje Już wiem, o co w tej "setce" biega
mira 23:10, 28 cze 2018

To ja z pytaniem o ziemię popieczarkową - mojej koleżance przywieźli i mówiła że piękna lekko dymiąca ale niestety śmierdzi i kilka dni się wietrzyła - to mnie odstraszyło bo sąsiedzi by minie darowali. Jak było u Ciebie?

podróż zycia ale brzmi
Kojak 23:11, 28 cze 2018

Cały czas obserwuję Twoj wątek I będę czekał na obszerną relację. Oby Twoja wyprawa obfitowała tylko w miłe wrażenia I przygody, to co zabaczymy zwiedzimy I poznamy to będzie tylko nasze...
Muszelka 23:24, 28 cze 2018

mira napisał(a)
To ja z pytaniem o ziemię popieczarkową - mojej koleżance przywieźli i mówiła że piękna lekko dymiąca ale niestety śmierdzi i kilka dni się wietrzyła - to mnie odstraszyło bo sąsiedzi by minie darowali. Jak było u Ciebie?

podróż zycia ale brzmi

Do mnie również przywieźli świeżą (nie kompostowaną). Rzeczywiście jakiś czas (może z tydzień) dość intensywnie pachniała pieczarkami. Z naciskiem na słowo: "pachniała", nie śmierdziała. Ale to jest moje odczucie

Muszelka 23:28, 28 cze 2018

Codziennie u mnie przesiadują trzy synogarlice (parka i ich tegoroczne dziecko).

Muszelka 23:39, 28 cze 2018

Kojak, dokładnie Marzenia trzeba spełniać Jedno mamy życie
Muszelka 23:41, 28 cze 2018

Latem karmnik służy jako poidełko. W środku jest szklana miseczka z wodą.

Muszelka 23:55, 28 cze 2018

A czasem służy jako...

sypialnia.