Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

anka_ 08:59, 29 cze 2018

Cudne zdjęcia a te z okienkami i budką lęgową to jak z bajki
U mnie kosów mało w tym roku, a może nie rzucają się w oczy bo wiosną było ich sporo. Gwiazdorzą gąsiorki i parka bażantów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Renii 09:00, 29 cze 2018

mira napisał(a)
To ja z pytaniem o ziemię popieczarkową - mojej koleżance przywieźli i mówiła że piękna lekko dymiąca ale niestety śmierdzi i kilka dni się wietrzyła - to mnie odstraszyło bo sąsiedzi by minie darowali. Jak było u Ciebie?

podróż zycia ale brzmi

Mira śmierdzi to mało powiedziane. Jeżeli przywiozą świeżą to smród niesamowity i rzeczywiście dymi, ale czasami w pieczarkarniach mają składowaną gdzieś "na boku" i taka nie śmierdzi.
Pracowałam kiedyś w pieczarkarni to znam te procesy i problemem szefa gdzie wywieź podłoże. Zazwyczaj wszystko lądowało na pola uprawne do rolników, ale była też własna pryzma
Muszelka 09:15, 29 cze 2018

Renii napisał(a)

Mira śmierdzi to mało powiedziane. Jeżeli przywiozą świeżą to smród niesamowity i rzeczywiście dymi, ale czasami w pieczarkarniach mają składowaną gdzieś "na boku" i taka nie śmierdzi.
Pracowałam kiedyś w pieczarkarni to znam te procesy i problemem szefa gdzie wywieź podłoże. Zazwyczaj wszystko lądowało na pola uprawne do rolników, ale była też własna pryzma

Hmmm... to może do mnie przywieźli jednak podłoże lekko "zleżałe"? Bo ani nie dymiło, ani nie śmierdziało.
Muszelka 09:17, 29 cze 2018

Nie jestem znawcą, mam je u siebie pierwszy raz. I już wiem, że nie ostatni
Muszelka 09:18, 29 cze 2018

anka_ napisał(a)
Cudne zdjęcia a te z okienkami i budką lęgową to jak z bajki
U mnie kosów mało w tym roku, a może nie rzucają się w oczy bo wiosną było ich sporo. Gwiazdorzą gąsiorki i parka bażantów.

Wow! Parka bażantów!
asiak 10:19, 29 cze 2018

Perfekcyjnie
Muszelka 12:41, 29 cze 2018

asiak napisał(a)
Perfekcyjnie

I kto to mówi? Tzn. pisze
Muszelka 12:55, 29 cze 2018

Wiem, że wielkość działki ogranicza bardzo. Ilość nasadzeń itd.

Ale naprawdę nie wyobrażam sobie, bym miała większy ogród. Lubię mieć wszystko "zrobione". Przy małym metrażu jest to bardzo łatwe do zrealizowania. Systematycznie wpadam i rach, ciach, ciach. Gotowe! I pisze taka Asia z Mazur: "Perfekcyjnie"

Przy większym metrażu, nie dałabym rady. I chodziłabym po tym świecie sfrustrowana Nie miałabym czasu leżeć na huśtawce, gapić się w obłoki, obmyślać trasy, a to uwielbiam

No, chyba, że ogród byłby jedynym moim hobby. Wówczas włączyłabym motorek i jazda!

Natomiast przy wielu pasjach (a ja tak mam), duży ogród musiałabym okresowo bardzo zaniedbywać.

Wniosek jeden - małe ogródki górą!
Oczywiście to bardzo subiektywne, muszelkowe zdanie.
Muszelka 12:59, 29 cze 2018

Koniec drugiej kawki. Idę dalej ciąć przekwitnięte okrywówki. Kompost robi mi się "różany"
anka_ 14:00, 29 cze 2018

Muszelka napisał(a)
Przy większym metrażu, nie dałabym rady. I chodziłabym po tym świecie sfrustrowana
Coś niestety o tym wiem
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies