Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

gosika67 21:23, 18 lut 2019

Toruń też moje ulubione miasto, wcześniej bywałam tam bardzo często.
anpi 22:12, 18 lut 2019

Muszelko będę pierwszy raz na rabaty dawała podłoże popieczarkowe jako sciółkę Myślisz że mogę to zrobić już teraz,czy poczekać aż cebulowe i bylinowe wyjdą trochę bardziej ,by je trochę ominąć ?W sensie żeby nie kłaść bezpośrednio na kiełki które ledwo widać,czy raczej nie ma groźby że się je przypali i mogę posypać po wierzchu?
sierotka 07:36, 19 lut 2019

Pozdrawiam Muszelko
mikina34 14:48, 19 lut 2019

Toruńskie pierniki często mamy w pracy za sprawą szefostwa, siedziba główna firmy jest właśnie w Toruniu, każda możliwa okazja to dostawa świeżutkich, pachnących pierniczków prosto od Kopernika
Basilikum 15:09, 19 lut 2019

a ja bylam w Toruniu ostatnio chyba z 30 lat temu i nie pamietam aniolow, pewnie ich nie bylo w takiej ilosci. Mam w Toruniu niewidoma kuzynke mojej mamy, poetke. I tak sobie od razu pomyslalam, ze szkoda, ze ona tych aniolow nie widzi. Torun lezy na mojej liscie miast do odwiedzenia w Pl, wiec moze kiedys bade te anioly podziwiac
Muszelka 21:08, 19 lut 2019

gosika67 napisał(a)
Toruń też moje ulubione miasto, wcześniej bywałam tam bardzo często.

Gosik, podpisuję się pod Twoim zdaniem obiema rencamy
Studiowałam w Warszawie i w drodze na uczelnię często miałam przesiadkę w Toruniu. W zależności od ilości czasu do kolejnego pociągu szłam sobie posiedzieć nad Wisłą lub powałęsać się po Starówce… ach...

Muszelka 21:10, 19 lut 2019

anpi napisał(a)
Muszelko będę pierwszy raz na rabaty dawała podłoże popieczarkowe jako sciółkę Myślisz że mogę to zrobić już teraz,czy poczekać aż cebulowe i bylinowe wyjdą trochę bardziej ,by je trochę ominąć ?W sensie żeby nie kłaść bezpośrednio na kiełki które ledwo widać,czy raczej nie ma groźby że się je przypali i mogę posypać po wierzchu?

Aniu, miałam podobne obawy. Ale to jest jednak tylko ziemia po uprawie pieczarek, a nie obornik (a Twoja ziemia w dodatku jest już przekompostowana).
Jednakże dla Twojego „spokoju ducha” poczekaj jeszcze trochę (ja ściółkowałam w kwietniu, gdy już wszystko wyjrzało z ziemi).
Muszelka 21:11, 19 lut 2019

sierotka napisał(a)
Pozdrawiam Muszelko

Sierotko, bądź pozdrowiona
Muszelka 21:11, 19 lut 2019

mikina34 napisał(a)
Toruńskie pierniki często mamy w pracy za sprawą szefostwa, siedziba główna firmy jest właśnie w Toruniu, każda możliwa okazja to dostawa świeżutkich, pachnących pierniczków prosto od Kopernika

Mikinio, ale zrobiłaś mi chrapkę

Będąc w Toruniu warto też zajrzeć do jednej z licznych tam pierogarni. Palce lizać…

Muszelka 21:13, 19 lut 2019

Basilikum napisał(a)
a ja bylam w Toruniu ostatnio chyba z 30 lat temu i nie pamietam aniolow, pewnie ich nie bylo w takiej ilosci. Mam w Toruniu niewidoma kuzynke mojej mamy, poetke. I tak sobie od razu pomyslalam, ze szkoda, ze ona tych aniolow nie widzi. Torun lezy na mojej liscie miast do odwiedzenia w Pl, wiec moze kiedys bade te anioly podziwiac

„Dobrze widzi się tylko sercem”… może Kuzynka – poetka te anioły czuje…
Obecnie Toruń ma wiele do zaoferowania. To czyste, zadbane, pięknie odrestaurowane miasto. Ma klimat.
Wysuń je na początek swojej listy