Muszelko będę pierwszy raz na rabaty dawała podłoże popieczarkowe jako sciółkę Myślisz że mogę to zrobić już teraz,czy poczekać aż cebulowe i bylinowe wyjdą trochę bardziej ,by je trochę ominąć ?W sensie żeby nie kłaść bezpośrednio na kiełki które ledwo widać,czy raczej nie ma groźby że się je przypali i mogę posypać po wierzchu?
Toruńskie pierniki często mamy w pracy za sprawą szefostwa, siedziba główna firmy jest właśnie w Toruniu, każda możliwa okazja to dostawa świeżutkich, pachnących pierniczków prosto od Kopernika
a ja bylam w Toruniu ostatnio chyba z 30 lat temu i nie pamietam aniolow, pewnie ich nie bylo w takiej ilosci. Mam w Toruniu niewidoma kuzynke mojej mamy, poetke. I tak sobie od razu pomyslalam, ze szkoda, ze ona tych aniolow nie widzi. Torun lezy na mojej liscie miast do odwiedzenia w Pl, wiec moze kiedys bade te anioly podziwiac
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Gosik, podpisuję się pod Twoim zdaniem obiema rencamy
Studiowałam w Warszawie i w drodze na uczelnię często miałam przesiadkę w Toruniu. W zależności od ilości czasu do kolejnego pociągu szłam sobie posiedzieć nad Wisłą lub powałęsać się po Starówce… ach...
Aniu, miałam podobne obawy. Ale to jest jednak tylko ziemia po uprawie pieczarek, a nie obornik (a Twoja ziemia w dodatku jest już przekompostowana).
Jednakże dla Twojego „spokoju ducha” poczekaj jeszcze trochę (ja ściółkowałam w kwietniu, gdy już wszystko wyjrzało z ziemi).
„Dobrze widzi się tylko sercem”… może Kuzynka – poetka te anioły czuje…
Obecnie Toruń ma wiele do zaoferowania. To czyste, zadbane, pięknie odrestaurowane miasto. Ma klimat.
Wysuń je na początek swojej listy