No bardzo ładny ten domek
[…] Liliowce podlewam troche bo sadzone niedawno. Miscanty radzą sobie same a klon jesionolistny nie nadaje sie na fotę bo niezby wyjściowo przystrojony mączniakiem. Przekwitł lilak a teraz jaśminowa kulka obsypana kwieciem na bogato.[…]
Wróciłam z objazdu okolicznych szkółek. Wpadły mi w oko dwa drzewa. Klon jesionolistny 'Auratum' Tak wygląda (z daleka) 12. letni egzemplarz właścicielki szkółki. Właścicielka zapewnia, że drzewo jeszcze nigdy na nic nie chorowało, nigdy nie było przycinane. Tylko rośnie i zachwyca. A ja słabość właśnie do tego koloru w ogrodzie mam, oj, mam... Podoba mi się! Jedyny minus, który powstrzymał mnie przed kupnem drzewa, to lekko krzywy pień w pobliżu korony. Musiałabym je palikować.
I tu pytanie do Was. Czy odmiana 'Golden Globe' może rosnąć w słońcu? Czytam w necie, że nie bardzo A może macie inne doświadczenie? Baaaardzo mi sie podoba i oczami wyobraźni już je posadziłam
A to na pewno klon jesionolistny? Bo one inne liście mają. Mam jesionolistne u siebie i liść na bank inny.
Muszelko Na ulicy niedaleko ktoś ma Golden Globe- jest przecudny, ale latem- zawsze czubek przypalony....
Zapytaj LIDKI jak tam jej klon, bo ma go.
Wiąz 'Geisha'. Bardzo go lubię. To właśnie na nim ulokowali się malutcy panowie. Radość dzieciaków odkrywających ich istnienie na drzewku - bezcenna