Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Kasia_CS 09:16, 07 mar 2018

DorKa napisał(a)

ale co zasłonić ? bo nie kumam siedząc na tarasie widzę to miejsce więc jak tam będzie więcej iglaków to chyba będzie ok ?

Hihi, odwrotnie - że wyglądając z domu przez okno zasłonisz nimi, to miejsce gdzie chcesz mieć taras pod drzewami czy o to też Ci chodzi a moze one wcale nie wyjdą na linii tego widoku, to wtedy nie ma pytania
DorKa 09:23, 07 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)

Hihi, odwrotnie - że wyglądając z domu przez okno zasłonisz nimi, to miejsce gdzie chcesz mieć taras pod drzewami czy o to też Ci chodzi a moze one wcale nie wyjdą na linii tego widoku, to wtedy nie ma pytania

ok juz kumam nic nie zasłonią
makadamia 09:43, 07 mar 2018

W obecnym stanie zagospodarowania ogrodu do pomysły z żywotnikami nie mam zastrzeżeń. Ale jeśli docelowo tam ma być altana, to bym się mocno zastanowiła, żeby sobie tej altany całkiem nie zamknąć.
Ja wiem, że ona miała być "schowana" i "w lasku", ale co innego altanka pomiędzy drzewami liściastymi, z koroną nad daszkiem, a co innego - otoczona ścianą z zimozielonych.

Serby między dębami mi się nie podobają. Za duże
Wiolka5_7 09:58, 07 mar 2018

Ja też za altaną nie mam tuji bo bym miała ciemno w niej
DorKa 10:02, 07 mar 2018

makadamia napisał(a)
W obecnym stanie zagospodarowania ogrodu do pomysły z żywotnikami nie mam zastrzeżeń. Ale jeśli docelowo tam ma być altana, to bym się mocno zastanowiła, żeby sobie tej altany całkiem nie zamknąć.
Ja wiem, że ona miała być "schowana" i "w lasku", ale co innego altanka pomiędzy drzewami liściastymi, z koroną nad daszkiem, a co innego - otoczona ścianą z zimozielonych.

Serby między dębami mi się nie podobają. Za duże

Altana będzie w samym rogu także te iglaki nie będą jej za bardzo zasłaniać ( co najwyżej jeden ) I taki właśnie jest zamysł.Żeby było zielono ale nie przytłaczająco. Bardziej o widok z tarasu chodzi, żeby wypełnić tą rabatę , która teraz nie mała jest.

Jeżeli serby nie to masz jakiś pomysł na coś innego rozczochranego ?

DorKa 10:03, 07 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja też za altaną nie mam tuji bo bym miała ciemno w niej

Wiola altana będzie odsunięta od tych drzewek. Te nasadzenia nie wpłyną na światło w altanie
Magleska 10:18, 07 mar 2018

jak nie serby ,to może choiny kanadyjskie ? podobno fajnie je można przycinać ....
DorKa 10:29, 07 mar 2018

Magleska napisał(a)
jak nie serby ,to może choiny kanadyjskie ? podobno fajnie je można przycinać ....

wiesz myślałam o nich ale jak szukam czegoś większego to ceny w stosunku do innych iglaków duużo wyższe
Wiolka5_7 10:34, 07 mar 2018

DorKa napisał(a)

Wiola altana będzie odsunięta od tych drzewek. Te nasadzenia nie wpłyną na światło w altanie

to spoko...;, a ze świerkami to nie wiem...one duze rosną, a jak je bedziesz ciąć to juz nie bedą takie rozczochrane jak chcesz
DorKa 10:43, 07 mar 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

to spoko...;, a ze świerkami to nie wiem...one duze rosną, a jak je bedziesz ciąć to juz nie bedą takie rozczochrane jak chcesz

zgadza się Myślę dalej...