Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 07:48, 09 mar 2018

Dziewczyny w niedzielę zaczynam prace ogrodowe! Nareszcie. Póki co dalszy ciąg prac ziemnych. Troszkę jeszcze mnie czeka pracy zanim przjde do sadzenia. Mam nadzieję,że pogoda nie popsuje moich ambitnych planów. Dzieci się ucieszą bo będą miały spokój i ze sprzętów elektronicznych bez zrzędzenia mamusi będą mogły korzystać .
Mamusia potrzebuje czasu. Tylko dla siebie tzn ogrodu Miłego weekendu Wam życzę!
makadamia 07:53, 09 mar 2018

Oooo, znam ten problem. Laptopa, telefon i piloty do telewizora chyba będę musiała w plecaku na dwór wynosić
DorKa 08:32, 09 mar 2018

makadamia napisał(a)
Oooo, znam ten problem. Laptopa, telefon i piloty do telewizora chyba będę musiała w plecaku na dwór wynosić

ale wtedy nie popracujesz Ja na ogół na wszystko sie zgadzam będąc w ogrodzie .Póki co najważniejsze dla nich to telefon/laptop + słodycze Strach się bać co będzie potem..Taka transakcja wiązana . Szczęśliwa mamusia = szczęśliwe dzieci
makadamia 08:54, 09 mar 2018

To fakt, że trudniej o chwilę spokoju.
Co więcej, gorzej jest ze starszym, który w weekendy strasznie się nudzi.
Młodszy porozstawia sobie tory i woła (bezskutecznie) starszego do zabawy samochodzikami
DorKa 09:02, 09 mar 2018

makadamia napisał(a)
To fakt, że trudniej o chwilę spokoju.
Co więcej, gorzej jest ze starszym, który w weekendy strasznie się nudzi.
Młodszy porozstawia sobie tory i woła (bezskutecznie) starszego do zabawy samochodzikami

a jaka różnica między nimi ? u mnie 8 i 4 i póki co bawią się jeszcze razem. Choć pewnie niedługo
makadamia 09:16, 09 mar 2018

Dokładnie tak samo jak i u mnie.
I właśnie dopiero od niedawna zaczęli się bawić razem
W ciągu tygodnia jest ok, tylko właśnie w weekendy starszy potrzebuje po prostu kolegów w swoim wieku, a z tym różnie bywa.
Kasia_CS 09:19, 09 mar 2018

U mnie póki co jest jeden trzylatek, co się niedługo zmieni.. ale z siostrą pewnie przez pierwsze pół roku albo dłużej się zbytnio nie pobawi Miałam wczoraj pomysł oprysku miedzianem, ale dobrze, że się wstrzymalam na weekend, bo dziś pada Też bym chciała juz popracować w ogródku!!
anbu 09:23, 09 mar 2018

DorKa napisał(a)
Dzieci się ucieszą bo będą miały spokój i ze sprzętów elektronicznych bez zrzędzenia mamusi będą mogły korzystać .
Mamusia potrzebuje czasu. Tylko dla siebie tzn ogrodu Miłego weekendu Wam życzę!

He he chyba wszystkie dzieci mam ogrodniczek będą miały fajny weekend
Ja już działam od dwóch dni i jest Bosko
DorKa 10:13, 09 mar 2018

anbu napisał(a)

He he chyba wszystkie dzieci mam ogrodniczek będą miały fajny weekend
Ja już działam od dwóch dni i jest Bosko

Docenią kiedyś jak dobrze miały Owocnej pracy Już przebieram nóżkami...
DorKa 10:20, 09 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
U mnie póki co jest jeden trzylatek, co się niedługo zmieni.. ale z siostrą pewnie przez pierwsze pół roku albo dłużej się zbytnio nie pobawi Miałam wczoraj pomysł oprysku miedzianem, ale dobrze, że się wstrzymalam na weekend, bo dziś pada Też bym chciała juz popracować w ogródku!!

Kasia dopiero w niedziele z tego co mówią jest szansa na pogodę tj bez deszczu. Poczekamy , tym bardziej ,że nam sklepy w niedziele pozamykali to i zakupy trzeba na sobotę przenieść a Ty z tą pracą to ostrożnie proszę