Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Kawa 11:52, 15 maj 2018

dlaczego ja nie widze owiadomień twoich to nie wiem
albo calkiem slepa jestem
czyszczenie tuji to nic fajnego
nie lubię ale czyszczę jesienią było gorzej niż teraz
DorKa 12:00, 15 maj 2018

Kawa napisał(a)
dlaczego ja nie widze owiadomień twoich to nie wiem
albo calkiem slepa jestem
czyszczenie tuji to nic fajnego
nie lubię ale czyszczę jesienią było gorzej niż teraz

Jak mus to mus. W weekend sie nimi zajmę. Może odwdzięczą się pięknym przyrostem w tym roku
Toszka 19:31, 15 maj 2018

Obetnij te suche gałazki. To zazwyczaj efekt wygięcia, nadłamania. Nic strasznego. Raczej normalne tam, gdzie duzo chodzi się po rabatach i stale coś robi. Może przy sadzeniu nadłamała się gałązka... Wszystkie rosliny zimozielone pokazuja widoczne objawy uszkodzeń/choroby po kilku miesiącach. Czasami po ponad 6.

Suche z tuj wrzucaj na kompost i mieszaj. W ogrodzie nic się nie marnuje
Magleska 20:07, 15 maj 2018

macham
DorKa 08:07, 16 maj 2018

Toszka napisał(a)
Obetnij te suche gałazki. To zazwyczaj efekt wygięcia, nadłamania. Nic strasznego. Raczej normalne tam, gdzie duzo chodzi się po rabatach i stale coś robi. Może przy sadzeniu nadłamała się gałązka... Wszystkie rosliny zimozielone pokazuja widoczne objawy uszkodzeń/choroby po kilku miesiącach. Czasami po ponad 6.

Suche z tuj wrzucaj na kompost i mieszaj. W ogrodzie nic się nie marnuje

to jestem spokojna w taki razie może moja psica latając po rabatach je uszkadza A kompostownika niestety nie mam. Tzn mam ale założyłam go nie znając zasad i wrzucałam wszystko jak leci A że kompostownik eMuś zrobił solidny i wysoki ( okazuje się ,że za wysoki ) to wszystko tam uschnęło bez dostępu powietrza. Teraz muszę chyba kompostownik rozwalić ,żeby pozbyć się tego co jest w środku
DorKa 08:08, 16 maj 2018

Magleska napisał(a)
macham

odmachuję pracusiu
Wani 10:08, 16 maj 2018

DorKa napisał(a)

to jestem spokojna w taki razie może moja psica latając po rabatach je uszkadza A kompostownika niestety nie mam. Tzn mam ale założyłam go nie znając zasad i wrzucałam wszystko jak leci A że kompostownik eMuś zrobił solidny i wysoki ( okazuje się ,że za wysoki ) to wszystko tam uschnęło bez dostępu powietrza. Teraz muszę chyba kompostownik rozwalić ,żeby pozbyć się tego co jest w środku

DorKa Ty się ciesz że Ci tam zawartość uschła a nie jak u mnie : zgniła Mój kompostownik to było mistrzostwo Miałam duży problem co z tym "skarbem" zrobić, ostatecznie wywaliłam, przykryłam ziemią i zostawiłam tak na zimę. Wiosną przekopałam, dosypałam ziemi i posadziłam na takiej pryzmie dynie i cukinie. Mam nadzieję że się zawartość w środku zutylizuje
DorKa 10:17, 16 maj 2018

Wani napisał(a)

DorKa Ty się ciesz że Ci tam zawartość uschła a nie jak u mnie : zgniła Mój kompostownik to było mistrzostwo Miałam duży problem co z tym "skarbem" zrobić, ostatecznie wywaliłam, przykryłam ziemią i zostawiłam tak na zimę. Wiosną przekopałam, dosypałam ziemi i posadziłam na takiej pryzmie dynie i cukinie. Mam nadzieję że się zawartość w środku zutylizuje

cieszę się ,że nie jestem jedyna chyba zrezygnuję w ogóle z niego...sama nie wiem. Póki co muszę pozbyć się zawartości. Może tam w środku rosną jakieś skarby o których nawet nie wiem
wiklasia 10:26, 16 maj 2018

u mnie produkcja kompostu też jakaś taka nieudana, tombak a nie złoto ogrodnika proszę państwa
eVka 10:31, 16 maj 2018

wiklasia napisał(a)
u mnie produkcja kompostu też jakaś taka nieudana, tombak a nie złoto ogrodnika proszę państwa

z kompostem nie łatwa sprawa poniewaz trzeba go przerzucać, podlewać jak sucho etc. trochę roboty jest. am kompostownik od miasta, bo u nas rozdają ale w sumie ne dbam za bardzo o zawartośc. Tata czasmai coś tam działa. Koszystam z kupnego kompostu z kompostowni.