Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 07:59, 04 lut 2019

Toszka napisał(a)
I to słońce pobudza ją. Normalnie, w ogrodzie to by teraz siedziała pod słomianym chochołem, pod stroiszem, kartonem lub chociaż pod kołderką z liści.
Jeśli teraz pozwolisz jej na start, to będzie wybujała, rachityczna i po wystawieniu na dwór, na słońce (na wiosnę) wszystko klapnie po dawce promieni UV.
Przerabiałam to z liliami orientalnymi. Ucz się na błędach starszej siostry

Ja bardzo chętnie posłucham doświadczonej siostry tylko co począć ? Jest dla niej szansa ?
DorKa 08:04, 04 lut 2019

Dziś pewnie w każdym wątku pojawią się piękne, zimowe pejzaże Nawet ja, która nie wchodzi zimą do ogrodu skusiłam się tym pięknym okolicznością pogody. Taka zima na śląsku :

Przy okazji możecie dostrzec nową budowlę , która stanęła za moim płotem Wierzcie bez tej kołderki wygląda znaczne gorzej Ale namiary na Tuje XXL już mam Miłego dnia. I pamiętajcie do wiosny jeszcze tylko 44 dni
Nowa12 08:20, 04 lut 2019

A gdzie zaopatrujesz się w te tuje xxl bo ja też ze Śląska?
Wiolka5_7 08:30, 04 lut 2019

W tym roku jakos na śląsku bardziej zimowo niż na wschodzie u mnie tylko cieniutka warstwa śniegu z deszczem, a jutro podobno pogodnie

44 dni , juppi
DorKa 08:38, 04 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
A gdzie zaopatrujesz się w te tuje xxl bo ja też ze Śląska?

Witam krajankę podam Ci na priv
Nowa12 09:38, 04 lut 2019

A ja mam wrażenie, że u nas na Śląsku jest co roku najwięcej śniegu (nie licząc gór oczywiście) . Tym razem myślałam, że tylko w centralnej i północnej Polsce napada, bo u nas wczoraj padał deszcz. A tu rano wstajemy i co najmniej 10 cm śniegu .
DorKa 09:44, 04 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
A ja mam wrażenie, że u nas na Śląsku jest co roku najwięcej śniegu (nie licząc gór oczywiście) . Tym razem myślałam, że tylko w centralnej i północnej Polsce napada, bo u nas wczoraj padał deszcz. A tu rano wstajemy i co najmniej 10 cm śniegu .

Dokładnie tak. Wczoraj w kaloszach a dziś auta nie potrafiłam znaleźć na podjeździe
Magleska 10:04, 04 lut 2019

Dorka ale pięknie ......U mnie też tak dosypało jest też biało ...........w sumie to cieszę się ,że teraz ,a nie w kwietniu
A widokiem za płotem nie przejmuj się ....zasłonisz ,jeśli Ci będzie przeszkadzało .....dla mnie to tylko na fotkach przeszkadzają sąsiedzkie budynki ,bo tak w życiu ,to nie
DorKa 10:24, 04 lut 2019

Magleska napisał(a)
Dorka ale pięknie ......U mnie też tak dosypało jest też biało ...........w sumie to cieszę się ,że teraz ,a nie w kwietniu
A widokiem za płotem nie przejmuj się ....zasłonisz ,jeśli Ci będzie przeszkadzało .....dla mnie to tylko na fotkach przeszkadzają sąsiedzkie budynki ,bo tak w życiu ,to nie

wiesz co w sumie to w głowie mam juz poukładane Wyższe tujki, więcej ułożonego drewna może jakiś pnącze. Poza tym jak drzewa ruszą to też krajobraz będzie inny, ładniejszy. Damy radę Byle do wiosny!
Toszka 13:33, 04 lut 2019

DorKa napisał(a)

Ja bardzo chętnie posłucham doświadczonej siostry tylko co począć ? Jest dla niej szansa ?

Nie pozostaje nic innego jak biegać z nią dom - ogród. Na noc zabierać do domu. Musi stać w cieniu. Bez słońca.
A czemu ty ją w tej donicy zostawiłaś? Nie lepiej wypuścić na wolność? W ogrodzie?

Potrzebuje chłodu. Do połowy kwietnia co najmniej. Jesli teraz ruszy, to w kwietniu albo maju mogą ją pokiereszować chłodne temperatury.