Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Anda 16:22, 21 sty 2019

Mnie również się podoba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
HannaR 19:24, 21 sty 2019

DorKa napisał(a)
...a do wiosny jeszcze tylko 58 dni!

Właśnie dziś zamierzałam policzyć, ile jeszcze.
DorKa 07:50, 22 sty 2019

Anda napisał(a)
Mnie również się podoba

Dzięki Ewa ! Ja zamiast kartki wolę łopatę i na żywo sprawdzać czy jest ok ( wiem , dosyć ryzykowne ) ale z racji pogody muszę sobie radzić inaczej. Ale tak naprawdę docelowy kształt i tak wyjdzie podczas pracy
DorKa 07:51, 22 sty 2019

HannaR napisał(a)

Właśnie dziś zamierzałam policzyć, ile jeszcze.

no widzisz co za wyczucie Choć u mnie od wczoraj z pogodą to się raczej oddalamy niż zbliżamy do wiosny
Wiolka5_7 09:08, 22 sty 2019

No dobra masz już kształt rabat a co będziesz na nich sadzić ?
DorKa 09:25, 22 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)
No dobra masz już kształt rabat a co będziesz na nich sadzić ?

No właśnie nieśmiało chciałam do Ciebie zagadać po tym z jakim wyczuciem doradzasz zakręconej Magdzie To mi w duszy gra : zimozielone ( duużo bo ich ciągle mi nrak ) , trawy i ew jakiś kfiotek na deserek.
Na pewno obok włazu hakonki ( już zakupione aureola )Pod płotem kształty (stożki, kulki ) w towarzystwie traw. Nie chciałam tutaj hortensji ale w tym towarzystwie wyglądałaby bosko No co o tym myślisz mistrzyni przedogródka ?
Wiolka5_7 10:40, 22 sty 2019

DorKa napisał(a)

No właśnie nieśmiało chciałam do Ciebie zagadać po tym z jakim wyczuciem doradzasz zakręconej Magdzie To mi w duszy gra : zimozielone ( duużo bo ich ciągle mi nrak ) , trawy i ew jakiś kfiotek na deserek.
Na pewno obok włazu hakonki ( już zakupione aureola )Pod płotem kształty (stożki, kulki ) w towarzystwie traw. Nie chciałam tutaj hortensji ale w tym towarzystwie wyglądałaby bosko No co o tym myślisz mistrzyni przedogródka ?

Ej jaka tam mistrzyni

Plan masz super....stożki,kulki ...extra
No i do tego hakone....mniam

Może tu blizej wejscia posadź te stozki,kulki trawki a dalej hortensje z trawami, jeżówkami itp.
DorKa 11:37, 22 sty 2019

Wiolka5_7 napisał(a)

Ej jaka tam mistrzyni

Plan masz super....stożki,kulki ...extra
No i do tego hakone....mniam

Może tu blizej wejscia posadź te stozki,kulki trawki a dalej hortensje z trawami, jeżówkami itp.

i ot jakie to proste No dobra , spróbuje coś namalować w oczekiwaniu na konstruktywną krytykę
DorKa 14:02, 22 sty 2019

No dobra tylko się nie śmiejcie

Stożek + poduchy + lizaki jako zielone.
Do wypełnienia : jasny zieleń hakone, pod lizakami szałwia + sesleria, za lizakami ML, 3 x Bobo które tam rosną to może jednak wykorzystam a przed nimi np żurawka.

makadamia 14:25, 22 sty 2019

Hmmm, ładnie ale czy tej hakone nie jest za dużo w stosunku do tych kwiatków po prawej? Chodzi mi o to, że z jednej strony wydaje się tak oszczędnie, a z drugiej - wręcz przeciwnie.