Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Anda 08:57, 08 lut 2019

One już u Ciebie rosną? W takim razie ciąć je trzeba, to się zageszczą i będą ładniejsze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DorKa 09:18, 08 lut 2019

Anda napisał(a)
One już u Ciebie rosną? W takim razie ciąć je trzeba, to się zageszczą i będą ładniejsze

no rosną ale żeby mi się jakoś szczególnie podobały to nie. Ale jeżeli jest szansa na ładny żywopłot to poczekam
MalgosiaW 14:45, 08 lut 2019

DorKa napisał(a)
co myślicie o tym żywopłocie z aureospicaty ale tak serio Czy to będzie ładnie wyglądać cięte równiutko za parę lat ?

czy jednak zamienić je na szmaragdy, które są na innych rabatach ?

Taka myśl mnie naszła przy okzaji szukanie wysokich szmaragdów, które będę sadzić zamiast maluchów,żeby zaskonić wiatę sąsiada. Więc może przy okazji pojechać po całości ? Co myśicie ? Czy za bardzo kombinuję ?

Ja mam cięty żywopłot z Aureospicata i fajnie mi się zagęszcza, a sadzonki miałam mikrusie. Jak dla mnie szybko rośnie. Szmaragdów nie mam, niestety babka ze szkółki namówiła mnie na odmianę Columna i dziś żałuję.

Na tym zdjęciu jaka masz odmianę derenia? Bo super wybarwiony? Muszę chyba swojego wywalić
DorKa 14:50, 08 lut 2019

MalgosiaW napisał(a)

Ja mam cięty żywopłot z Aureospicata i fajnie mi się zagęszcza, a sadzonki miałam mikrusie. Jak dla mnie szybko rośnie. Szmaragdów nie mam, niestety babka ze szkółki namówiła mnie na odmianę Columna i dziś żałuję.

Na tym zdjęciu jaka masz odmianę derenia? Bo super wybarwiony? Muszę chyba swojego wywalić

Dzięki wielkie Gosiu. Chyba nie będę szukać dziury w całym
Derenie to Ivory Halo to zdjęcie z ich pierwszego sezonu . Bardzo ładne polecam
DorKa 08:45, 11 lut 2019

Do wiosny jeszcze tylko 37 dni a nie wiem czy widziałyście prognozy ! Ma być nawet 14 stopni
Łopaty w dłoń Ciekawe czy dogonimy Wiolę .która w tym roku przebiła wszystkich Miłego poniedziałku!
Wiolka5_7 09:16, 11 lut 2019

DorKa napisał(a)

Do wiosny jeszcze tylko 37 dni a nie wiem czy widziałyście prognozy ! Ma być nawet 14 stopni
Łopaty w dłoń Ciekawe czy dogonimy Wiolę .która w tym roku przebiła wszystkich Miłego poniedziałku!
e tam
Właśnie przeglądam te prognozy i coraz więcej plusów widzę

Jeszcze kupę roboty przede mną
Cięcie hortensji, traw, bukszpanów, tuj, jodły,.nawożenie, opryski itp.
Nie licząć oczywiście obsadzenia nowych rabat, dzielenia roślin
DorKa 11:19, 11 lut 2019

Za radą Toszki hartuję moją garażową ogrodówkę codziennie.Dostała takiego poweru,że strach się bać. Pąk na pąku. A ja chodzę z nią z kąta w kąt uciekając przed światłem Zaraz się może okazać ,że na dworze cieplej niż w garażu Bardzo jestem ciekawa czy coś niej będzie ..Marzy mi się w donicy na tarasie pełna kwiatów.....
MalgosiaW 14:53, 11 lut 2019

DorKa napisał(a)

Dzięki wielkie Gosiu. Chyba nie będę szukać dziury w całym
Derenie to Ivory Halo to zdjęcie z ich pierwszego sezonu . Bardzo ładne polecam

Dziękuję. Zapisałam. Moim starym daję jeszcze rok i potem zmiany
Ma_ciejka 21:28, 11 lut 2019

DorKa napisał(a)
Za radą Toszki hartuję moją garażową ogrodówkę codziennie..
Bierz ją pod pachę i przyjeżdżaj... u mnie Syberia, ciemno, zimno, wilki wyją, niedźwiedzie polarne po ogródku hasają i te sprawy
Nowa12 22:01, 11 lut 2019

Ma_ciejka napisał(a)
Bierz ją pod pachę i przyjeżdżaj... u mnie Syberia, ciemno, zimno, wilki wyją, niedźwiedzie polarne po ogródku hasają i te sprawy

To u nas na Śląsku takie coś? Matko, to ja nie wiem, czy z domu wyjdę .