Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Kasia_CS 09:53, 09 lut 2018

To może Ci się Mariatheresia spodoba w razie jakbyś potrzebowała większego wyboru. Zajrzyj sobie np na top rozany 2017

Połączenie jej z Baronesse jak na zdjęciach Ewik jest dla mnie obłędne! Pięknie się uzupełniają.
DorKa 10:17, 09 lut 2018

jolanka napisał(a)
Pashmina u mnie w pierwszym roku ma prawie metr wysokości Na szpaler lepsze są róże rosnące bardziej grzecznie w górę niż ona. Artemis na pewno tak. Pashmina idzie tez w szerokość, być może z wiekiem będzie inaczej ale jak na razie trochę się pokłada. Trzeba jej przyznac , jest piękna.

Dziękuję Co serdecznie za cenna uwagę Można wiele czytać opisów ale nic nie jest lepsze od doświadczenia innego ogrodnika
Wyczytałam,że rośnie do ok 13 x 60 więc spora i jest samoczyszcząca
DorKa 10:25, 09 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
To może Ci się Mariatheresia spodoba w razie jakbyś potrzebowała większego wyboru. Zajrzyj sobie np na top rozany 2017

Połączenie jej z Baronesse jak na zdjęciach Ewik jest dla mnie obłędne! Pięknie się uzupełniają.

właśnie chciałam pisać ,żebyście mi już żadnych nie proponowały bo oszaleje Wszystkie takie piękne. Jak będę miała za duży wybór to skończy się na tym,że żadnej nie posadzę A ten duet Kasia faktycznie obłędny. Mnie zawsze podobały się bladoróżowe ale w tym zestawie wyglądają cuudnie

Oj będzie z czego wybrać
anna_t 12:21, 09 lut 2018

DorKa napisał(a)
Sprawdziłam obie piękne ale ta lekko różowa bardziej pasuje do mojej romantycznej natury Ile sztuk i co ile ją sadzić, żeby był efekt ?

chcesz jedną odmianę tylko? to może z 7szt 4 z tyłu 3 z przodu na mijankę.
jeszcze pomponella jest cudna. spójrz u Ilony z Łowieckiej.moja sadzona w tamtym roku to mała jeszcze ale dokupię napewno i na tyły dam bo ona wielka rośnie ale aż się ugina od kwiatów aż do zimy.
i wtedy pomponela na tyły a pashmina z przodu
Pashmina

pomponella

artemis - piękna ale śmieciuch straszny, trzeba ją za jakimś żywopłocikiem mieć.
anna_t 12:28, 09 lut 2018

tylko zapomniałam Ci napisać Pashmina nie pachnie, tzn praktycznie niewyczuwalnie. bo dla mnie to że jak włoże kwiat do nosa to dopiero czuję jej zapach to raczej nie pachnąca róża
ale taką pachnącą na metr i też mega cudną mój nr 1 z pachnących to Munstead Wood
anna_t 12:28, 09 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)

mam obie i potwierdzam piękne róże
ale nr1 już napisałam
makadamia 13:00, 09 lut 2018

Dziewczyny, ale pamiętacie że ta rabata ma wystawę północną?
DorKa 13:05, 09 lut 2018

Ania miało nie być więcej propozycji Oszaleję albo zrobię nie po ogrodowiskowemu i kupie po jedne sztuce z każdej Pomponelle znam, piękna. Miałam ją mieć na pniu ale zabrakło więc została sweet laguna.

A ta tereska z baronem śmiecą bardzo ?
DorKa 13:07, 09 lut 2018

makadamia napisał(a)
Dziewczyny, ale pamiętacie że ta rabata ma wystawę północną?

To nie ta rabata Asia południowy wschód tam jest. Słoneczna dosyć jest. W każdym razie róża na pniu rosła tam ładnie
anna_t 13:07, 09 lut 2018

Ja bym powiedziała że raczej nie, Teresa delikatny róż baronessa zywsza ale do żarówek to bym jej nie zaliczyła