Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 13:33, 20 lut 2018

makadamia napisał(a)
Same hortensje, jeżówki i stipy! ładnie i spójnie, ale może bez przesady?.
Do połowy lipca nic Ci nie będzie kwitło!
Dałabym na tył jakąś kalinę, a w rabatki chociaż szałwie

Cześć Asiu szałwia będzie po prawej to i po lewej mogę dołożyć o kalinie muszę poczytać bo nie znam gościa Co ew. jeszcze kwitnie wcześniej ?
Anda 13:46, 20 lut 2018

Orliki najlepiej sadzone w masie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DorKa 13:51, 20 lut 2018

Anda napisał(a)
Orliki najlepiej sadzone w masie

kolorystyka bardzo bogata . Jest w czym wybrać ale czytam ,że trujące są prawda to ? Może dlatego nie lubią ich ślimaki..
Anda 13:55, 20 lut 2018

Bardzo duzo roslin jest trujaca, np. bukszpany, narcyzy. U mnie orliki zjadaly bardzo chetnie myszy i zyly, wiec tak zle nie jest Jest malo trujaca a przypadkow smierci nie notowano. Bol brzucha i ew. wymioty jesli spozywana w duzych ilosciach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
DorKa 14:00, 20 lut 2018

Anda napisał(a)
Bardzo duzo roslin jest trujaca, np. bukszpany, narcyzy. U mnie orliki zjadaly bardzo chetnie myszy i zyly, wiec tak zle nie jest Jest malo trujaca a przypadkow smierci nie notowano. Bol brzucha i ew. wymioty jesli spozywana w duzych ilosciach.

wiesz, ja o mojego pieska łakomczucha się obawiam, ona chwilowo odgryza górne części roślin. Najbardziej smakują jej hortensje i jaśminowiec Choś pewności nie mam czy zjada. Będzie sezon to zrobimy szkolenie w ogrodzie ale póki co muszę przewidywać
Anda 14:27, 20 lut 2018

Orliki sa gorzkie, moze jej nie zasmakuja. Posadzilabym pare na probe. Poza tym, czy ona obgryza cos, co jest juz troche twardawe? Orliki sa miekkie.
DorKa 14:43, 20 lut 2018

Anda napisał(a)
Orliki sa gorzkie, moze jej nie zasmakuja. Posadzilabym pare na probe. Poza tym, czy ona obgryza cos, co jest juz troche twardawe? Orliki sa miekkie.
Jest szansa, że jej nie będą smakowały poczytam jeszcze o nich, dzięki.
Kasia_CS 15:19, 20 lut 2018

Dorka, moje zurawki Lime marmelade sadziłam co 35cm. Popatrz na nie u Anulajdy gdzie widać jak ładnie się jej niedzielona roślinka rozrosła
DorKa 15:24, 20 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Dorka, moje zurawki Lime marmelade sadziłam co 35cm. Popatrz na nie u Anulajdy gdzie widać jak ładnie się jej niedzielona roślinka rozrosła

a jednak poszłaś mierzyć Muszę uważać o co Cię pytam bo za szybko działasz a nie chcemy ,żebyś teraz była chora Śliczne są i faktycznie wcale nie takie małe.Dzięki Kasiu.
makadamia 15:27, 20 lut 2018

Orliki są fajne, bo im później części naziemne zamierają i robią miejsce na późnoletnie kwiaty