Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

DorKa 12:00, 22 lut 2018

o buku dawyck myślałam tylko x 3.Gdybym dała je pod tujkami to wtedy w rogu ścieżki musiałabym jeszcze coś wsadzić.
gabriela_kra... 12:09, 22 lut 2018

DorKa napisał(a)
o buku dawyck myślałam tylko x 3.Gdybym dała je pod tujkami to wtedy w rogu ścieżki musiałabym jeszcze coś wsadzić.

Ten pomysl mi się bardzo podoba.
Magleska 16:27, 22 lut 2018

mnie się podobała wersja z tymi dwoma ambrowcami ....ale piszesz ,że za sucho tam jest ....
nie wiem co doradzić ......ale kibicuję ....,abyśmy w końcu miały ogrody ,w których czujemy się dobrze
daszum 21:14, 22 lut 2018

O rany jaka burza mózgów u Ciebie. Czekam na końcowy efekt planowania.

Mam u siebie wszystkie ogrodowiskowe chciejstwa: hortensje, ambrowce, tulipanowce, grujeczniki i buki. O pardon, marikena nie mam, bukszpanów i cisów też nie mam.

Uwielbiam formy płaczące i tego u mnie dostatek.

Setki gratuluję
DorKa 07:30, 23 lut 2018

Magleska napisał(a)
mnie się podobała wersja z tymi dwoma ambrowcami ....ale piszesz ,że za sucho tam jest ....
nie wiem co doradzić ......ale kibicuję ....,abyśmy w końcu miały ogrody ,w których czujemy się dobrze

Niniechże Tak będzie Madziu, nie wiem kiedy ale będzie
DorKa 07:37, 23 lut 2018

daszum napisał(a)
O rany jaka burza mózgów u Ciebie. Czekam na końcowy efekt planowania.

Mam u siebie wszystkie ogrodowiskowe chciejstwa: hortensje, ambrowce, tulipanowce, grujeczniki i buki. O pardon, marikena nie mam, bukszpanów i cisów też nie mam.

Uwielbiam formy płaczące i tego u mnie dostatek.

Setki gratuluję

Dziękuję Danusiu

Ja też lubię płaczki i chętnie bym jeszcze coś dosadziła ale jak widzisz z jednym mam już problem

w każdym razie wczoraj zrobiłam wizję lokalną w ogrodzie i nastąpiła nieznaczna zmiana planów Mianowice nigry pójdą na rabatę po lewej ( tam jest dom sąsiada to lepiej jednak coś wyższego tam dac ) a ambrowiec po prawej z rogu. Rozrysuję Wam potem to powiecie co myślicie .

Już to widzę jak kupie te drzewa i będę latać i przymierzać po całym ogrodzie.
DorKa 07:59, 23 lut 2018

tak wyglądałoby to z 3 nigrami po tej stronie. Chyba jednak tak będzie lepiej bo dom sąsiada zasłonię.
Wiolka5_7 08:29, 23 lut 2018

Właśnie mialam ci proponowac ,zeby od sasiada dac wiecej drzew zeby dom zaslonic podoba mi się
makadamia 08:46, 23 lut 2018

Zdecydowanie lepiej.
Tylko żeby nie stały tak równo w rządku. Dęby nie stoją - więc czemu nigry mają stać?
DorKa 09:09, 23 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Właśnie mialam ci proponowac ,zeby od sasiada dac wiecej drzew zeby dom zaslonic podoba mi się

Cieszę się . Dzięki Wiola jeden problem z głowy

Wiola ty masz 3 buki dawyck a co sądzisz ,żeby jeden posadzić jako przecinek pomiędzy hortensjami i ML ? W miejscu gdzie miała być nigra chcę coś wyższego ale kolumnowego wsadzić ., Dawyck albo crimson sentry :

Nie ma na tym rysunku wypełniaczy bo chodzi mi tylko o tą kolumne , czy pasuje czy nie.W tym miejscu jest luka pomiędzy koronami drzew a rabata dosyć wąska więc nic większego nie chce tam wsadzać . W rogu to zielone to ambrowiec gumball a i na linie rabat tez nie patrzcie bo to zdjęcie jeszcze przed kólkowaniem