mnie się podobała wersja z tymi dwoma ambrowcami ....ale piszesz ,że za sucho tam jest ....
nie wiem co doradzić ......ale kibicuję ....,abyśmy w końcu miały ogrody ,w których czujemy się dobrze
O rany jaka burza mózgów u Ciebie. Czekam na końcowy efekt planowania.
Mam u siebie wszystkie ogrodowiskowe chciejstwa: hortensje, ambrowce, tulipanowce, grujeczniki i buki. O pardon, marikena nie mam, bukszpanów i cisów też nie mam.
Ja też lubię płaczki i chętnie bym jeszcze coś dosadziła ale jak widzisz z jednym mam już problem
w każdym razie wczoraj zrobiłam wizję lokalną w ogrodzie i nastąpiła nieznaczna zmiana planów Mianowice nigry pójdą na rabatę po lewej ( tam jest dom sąsiada to lepiej jednak coś wyższego tam dac ) a ambrowiec po prawej z rogu. Rozrysuję Wam potem to powiecie co myślicie .
Już to widzę jak kupie te drzewa i będę latać i przymierzać po całym ogrodzie.
Wiola ty masz 3 buki dawyck a co sądzisz ,żeby jeden posadzić jako przecinek pomiędzy hortensjami i ML ? W miejscu gdzie miała być nigra chcę coś wyższego ale kolumnowego wsadzić ., Dawyck albo crimson sentry :
Nie ma na tym rysunku wypełniaczy bo chodzi mi tylko o tą kolumne , czy pasuje czy nie.W tym miejscu jest luka pomiędzy koronami drzew a rabata dosyć wąska więc nic większego nie chce tam wsadzać . W rogu to zielone to ambrowiec gumball a i na linie rabat tez nie patrzcie bo to zdjęcie jeszcze przed kólkowaniem