Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

Kasia_CS 23:57, 20 lut 2018

DorKa napisał(a)

a jednak poszłaś mierzyć Muszę uważać o co Cię pytam bo za szybko działasz a nie chcemy ,żebyś teraz była chora Śliczne są i faktycznie wcale nie takie małe.Dzięki Kasiu.

No przeca mówiłam, że i tak się wybieram na spacerro Przełaziłam 2,5godziny - trochę po sklepach, do takiej oddalonej ode mnie biblioteki i wróciłam miło zmęczona Nie ma sprawy

Ja bym chętnie nie dzieliła już, żeby były takie duuuże jak te Anulajdy i fajniej kwitły, bo tak to kilka kwiatków miały na krzyż, a widać, że mogą poszaleć
DorKa 08:19, 21 lut 2018

Dziewczyny poczytałam o orlikach . Są na mojej liście. Najbardziej do mnie mówią blado różowe i czarne . Ja to w ogóle mało kolorowa jestem

Danusia piszę,że czarne wyglądają super z trybulą i białymi czosnkami. Faktycznie ładne zestawienie. Znalazłam też zestawienie z kocimiętką.
Jak Wam jeszcze do głowy coś wcześniej kwitnącego wpadnie to piszcie

p.s dawno nie odliczałam a przy nadchodzących mrozach trochę optymizmu się przyda A więc do wiosny pozostało jedynie 27 dni i 15 godzin
DorKa 08:28, 21 lut 2018

Znalazłam jeszcze bergenie pink dragonfly. Z czym się ładnie komponuje ?
makadamia 08:31, 21 lut 2018

Z szałwią na pewno

Ogólnie rzecz biorąc, nie przejmowałabym się za bardzo kolorami, zwłaszcza jeśli miałabyś brać więcej niż jedną odmianę. Z tego co słyszę - orliki bardzo łatwo się krzyżują i po paru latach kwiaty są zupełnie inne niż odmiana wyjściowa
Anda 08:38, 21 lut 2018

Bergenie ładnie wyglądają z brunnerą, żurawkami, niezapominajkmi, tiarellą, Astilbe, Astrantia ( duża ilość zeby ją było widać).
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 08:52, 21 lut 2018

Dorka
orliki są śliczne
długo kwitną wcześnie startują
miałam i chyba mam czarnego ale powiem ci że akurat z niego jestem najmniej zadowolona - wyrósł wielki a kwiaty wcale nie powalają

no ale każdemu podoba się coś innego
u mnie i fioletowe i różowe i niebieskie i białe ostatnio
ładnie się sieją i ogólnie są fajne
DorKa 09:08, 21 lut 2018

Dzięki wielkie Dziewczyny za info Wygląda na to,że tył w miarę pochytany mam Zacznę od posadzenia drzew (3 x nigra, 2 x gumball ) ,zakupy zacznę juz robić przynajmniej się rozłoży w czasie , na wiosnę wysadzę wszystko co mam na rabatach do pojemników i zacznę układać na żywo

To co mi zostanie do ew wykorzystania :

Migdałek
wierzba hakuro,
2 pęcherznice diablo
4 hortensje ogrodowe
klon palmowy ( jeżeli przeżyje )
modrzew stiff weaper
róża na pniu
trzmielina na pniu
conica
jaśminiowiec

myślicie ,że co coś można na tych rabatach wykorzystać ?

Kasia_CS 09:46, 21 lut 2018

Pink dragonfly ma u siebie o ile dobrze pamiętam Anula z Ogrodu.z rzeźbą. Musiałabyś popatrzeć na jej fotki (swoją droga wspaniałe, jeśli jeszcze nie znasz tego wątku).
DorKa 10:03, 21 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)
Pink dragonfly ma u siebie o ile dobrze pamiętam Anula z Ogrodu.z rzeźbą. Musiałabyś popatrzeć na jej fotki (swoją droga wspaniałe, jeśli jeszcze nie znasz tego wątku).

Dzięki Kasiu, zajrzę na pewno
Magleska 11:55, 21 lut 2018

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4696-z-milosci-do-bukszpanow?page=47
tu ,gdzieś na środku tej strony są takie 3 modrzewia jak Twoje ....jak myślisz ?