Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 23:43, 30 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Kiedyś juki chciałaś . Jak nadal jesteś zainteresowana daj znać

W sumie to nadal jestem. To pisz na priv co i jak.
ajka 00:07, 01 maj 2022

Roocika napisał(a)
Ogród z plażą Jestem za, bo już nie początki

Tylko potem dostanę opiernicz, że jak plaża to musi być woda A u mnie tylko sezonowo w basenie
Agatorek 00:18, 01 maj 2022

ajka napisał(a)
O jarzębinę pytałam na forum z chorobami drzew. Doczyściliśmy dziurę do zdrowej kory, wysmarowaliśmy maścią ogrodniczą, ale przydałoby się to czymś zalepić, zrobić jakiś opatrunek. Dziura jest na tyle głęboka, że woda będzie mi tam się zawsze gromadzić,

Aga, moje heuflery bardzo przybrały. A klon Aconitifolium mam już dość długo, rośnie przy tarasie. Boję się o klona Orange Dream którego kupiłam w zeszłym roku. Nie ma żadnych listków, żadnych przyrostów. Może przemarzł Za to ten chory, ściągnięty zza płotu, puszcza nowe gałązki i liście.

Klony to chyba już powinny coś wypuścić. Kurczę, oby nic mu nie było jednak . Ale dziwna rzecz z tym przemarzaniem, chyba u Mrokasi kiedyś napisałam, że klony palmowe to loteria. Swoje zeszłoroczne posadziłam z tyłu domu, gdzie wiatr hula, bo ma się gdzie rozpędzić i wszystkie przetrwały zimę (oczywiście nieokrywane niczym). A kiedyś wcześniej jeden mi zmarzł, posadzony między oczkami z przodu działki (między drzewami i tam jest trochę niżej, poza tym na wiosnę się obudził, załatwiły go późniejsze przymrozki).

Te Twoje szeroki kadry zachwycają. Porządek, skoszony śliczny, gesty trawnik, wszystko jakby czekało na otwarcie sezonu . Śliczną masz tą zwisającą jabłonkę .
Tulipanów też trochę masz .

Brunnery bardzo lubię, ale chyba z nimi poczekam, aż się cienia dorobię …
edi75 08:37, 01 maj 2022

Piękne szerokie kadry...Tu jest jakby luksusowo
Roocika 09:54, 01 maj 2022

ajka napisał(a)

Tylko potem dostanę opiernicz, że jak plaża to musi być woda A u mnie tylko sezonowo w basenie

Oj tam oj tam
Rojodziejowa 12:01, 01 maj 2022

Bardzo ładnie i faktycznie luksusowo - te ogromne połacie z takim trawniczkiem równiutkim niczym stół wyglądają baaaardzo bardzo
BASIA8 15:20, 01 maj 2022

Szerokie kadry bomba pięęęknie jest
ajka 18:01, 01 maj 2022

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Miło się czyta i daje powera
My dziś cały dzień spędziliśmy na rowerach i nie mam siły już na nic
Kasya 19:17, 01 maj 2022

Ty to masz hektary trawnika ! Ale soczysta zieleń miła dla oka
Ja jeszcze nie kosiłam
Sucho u mnie…
ajka 20:14, 01 maj 2022

Kasya napisał(a)
Ty to masz hektary trawnika ! Ale soczysta zieleń miła dla oka
Ja jeszcze nie kosiłam
Sucho u mnie…

To kwestia wertykulacji, aeracji i nawożenia. Po nawożeniu trawa sama rośnie w oczach.