Szarotka dzięki za odwiedziny. Nasze początki faktycznie wyglądają podobnie. Powiem ci, że u nas dom nadal nie jest skończony, nasza przysypialniana łazienka czeka na kolejną zimę

Nigdy nie ma na nią czasu, a poza tym plany co do jej wyposażenia i wystroju zmieniły nam się już kilka razy. Jest jeszcze parę rzeczy do zmiany, na które nas nie było stać, albo się spieszyliśmy. W dodatku córka ostatnio stwierdziła, że ma dziecinny pokój a chciałaby już młodzieżowy (ma 11 lat). Ech, za szybko rosną te dzieci.
Bardzo chciałabym ci pomóc z tymi trawami, ale jest bardzo dużo ale.
Po pierwsze ta rabata jest całkowicie do zmiany (nie udało mi się to w tym roku i będę to robić na wiosnę - teraz jest tam za duży gąszcz).
Dlatego, bo:
- byłam zupełnie niekumata i kupowałam to co sprzedawca mi polecił, teraz widzę ile błędów popełniłam
- już widzę, że kilka roślin ginie w gąszczu (miskant zebrinus np.)
- trawa niedźwiedzia w tym miejscu to zupełna pomyłka i klapa (łysieje, może przez brak światła pod trawami)
- trawy po prawej stronie słabo odbijają i mam dziurę na ścianie

- chcę wprowadzić jakiś element czerwony (ostatnio wpadłam na to by posadzić tam czerwony bambus jiuzhaigou).
Poza tym nie znam nazw tych wszystkich traw, bo sprzedawca ich nie znał po prostu, z tego co udało mi się wydumać to:
- z tyłu te największe to miskant Grosse Fontanne
- przed nimi to chyba mikant Silberspinne
- pod oknami miskant Kleine Fontanne - miały nie zasłaniać okien i jest ok
- na rogu i przy Grosse Fontanne są miskanty Zebrinus (jedynie ta na rogu się wyróżnia), dwie giną
- te niskie to rozplenice Lady U (i też już widzę, że są ogromne nawet za bardzo chyba), może trzeba by je podmienić
- przed rozplenicami mam trawę niedźwiedzią i trawkę, której nazwy nie znam (zastanawiam się nad całkowitym wywaleniem tego rzędu, bo obecnie przez rozplenice jest cały zakryty, choć wiosną w sumie dzięki temu nie jest tak pusto), no i mam trawkę, która wszędzie wypuszcza kłącza, co wkurza mnie cholernie
- z samego przodu to Imperata Red Baron i żurawki
To zdjęcie z jesieni
Teraz to wygląda tak:
Jedno na drugim: