Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Martka 21:24, 24 sty 2023

Aniu, to był rok! Moc prac, moc radości, bo efekty świetne, a RABATA jest chyba największą, jaką widziałam w tym sezonie na O. Bardzo dobrze ją zagospodarowałaś, z czasem będzie busz. Czytam też, że korci Cię, aby pożegnać kolejne partie trawnika, bardzo dobrze Cię rozumiem i też idę w tym kierunku, dużo mi już nie zostało
Ciekawa jestem, co teraz się będzie działo.... niech tylko stopnieje śnieg

anuska2507 21:42, 24 sty 2023

ajka napisał(a)
Niestety nie przyspieszę prac w ogródku. A Juz tak ciepło się powoli robiło...

Dzisiaj na plusie, więc już chyba po śniegu, co nie?
ajka 09:05, 27 sty 2023

LIDKA napisał(a)
Bo platany to fajne drzewa. Mam 2 i to były moje pierwsze drzewa.

Moje zwykłe ale i tak je kocham. Licze że kiedyś dadzą mi cień.

Ja też uwielbiam platan, również te zwykłe. A formowane na parasol kupowałam właśnie ze względu na szybki cień. To było moje najdroższe drzewo na ogrodzie, ale opłacało się
ajka 09:06, 27 sty 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Super metamorfoza, aż ciężko uwierzyć, że w takim krótkim czasie taka zmiana. Powodzenia w dalszych ogrodowych planach.

Dziękuję Patrycja za odwiedzony, dotychczasoweefekty dały nam siły do dalszego działania, więc i w tym roku spać nie będziemy
ajka 09:09, 27 sty 2023

Martka napisał(a)
Aniu, to był rok! Moc prac, moc radości, bo efekty świetne, a RABATA jest chyba największą, jaką widziałam w tym sezonie na O. Bardzo dobrze ją zagospodarowałaś, z czasem będzie busz. Czytam też, że korci Cię, aby pożegnać kolejne partie trawnika, bardzo dobrze Cię rozumiem i też idę w tym kierunku, dużo mi już nie zostało
Ciekawa jestem, co teraz się będzie działo.... niech tylko stopnieje śnieg

Martka z jednej strony korci, a z drugiej uwielbiam mieć trochę przestrzeni, no i trochę jestem rozdarta, ale myślę, że można trochę tego trawnika uszczknąć. Może w tym roku zajmę się częścią pod drzewami owocowymi? A u ciebie faktycznie, trawnika coraz mniej
ajka 09:10, 27 sty 2023

anuska2507 napisał(a)

Dzisiaj na plusie, więc już chyba po śniegu, co nie?

Śniegu nie ma, ale temperatura wciąż w granicach 1 stopnia, zimno straszliwie jak dla mnie. Nie mogę się przemóc by wyjść do ogrodu.
Patrycja_KG_Lu 09:50, 30 sty 2023

ajka napisał(a)
Kwiecień 2022 - szafirki i tawuły dają popis

Jakie to dokładnie tawułki? W jakich odstępach? Myślisz, że w następnych latach połączą się w jednorodny żywopłot bez widocznych odstępów? Jak długo kwitły?
Rojodziejowa 10:53, 30 sty 2023

Wydaje mi się, że to raczej tawuła szara, nie tawułka
ajka 14:25, 30 sty 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Jakie to dokładnie tawułki? W jakich odstępach? Myślisz, że w następnych latach połączą się w jednorodny żywopłot bez widocznych odstępów? Jak długo kwitły?

Patrycja, to tawuła Grefsheim, posadzona jest mniej więcej co 1m-1,10m, takie było zamierzenie by stworzyła żywopłot (ta tawuła rośnie do 2m szerokości). Kwitła od kwietnia do maja. A tawułki to zupełnie inne rośliny
Patrycja_KG_Lu 15:05, 30 sty 2023

Dziękuje. Tawuły, rzeczywiście zdrabniając wychodzi inna roślina.