Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

DariaB 10:34, 21 mar 2025

Piękna będzie ta rabata! Lilak palibin jest super, pięknie pachnie, na jesień się przebarwia, dlaczego M go nie lubi? Jakie masz złe doświadczenia z hakone? Już chyba koniec mrozów na najbliższy czas, teraz wszystko powinno ruszyć z kopyta. Ja też zawsze robię dziurki w donicach.
anuska2507 10:45, 21 mar 2025

Ja mam donice z wkładem, gdzie wkład ma dziurki, a sama donica ma od spodu otwór z zaślepką. Gdy donica stoi na zewnątrz, można zaślepkę wyjąć, żeby woda swobodnie odpływała, a gdy stoi np. w pomieszczeniu - można ten otwór zamknąć, aby woda nie wylewała się na podłogę.
Polon 08:15, 23 mar 2025

U Ciebie jak się dzieje, to już na poważnie
Bardzo jestem ciekawa efektu końcowego. Czytam, że „zdecydowałaś” męża na lilaka. Palibin, to te, które mam przez pomyłkę zamiast Pink Perfum. Moje jeszcze małe, ale sąsiadka ma już kilkuletni i pachnie obłędnie.

No i kolejny super wyjazd zaliczyliście, szczęka opada, pięknie, interesująco i intensywnie podziwiam za organizację i odwagę
DariaB 10:15, 28 mar 2025

ajka napisał(a)

Trzymam kciuki. Widziałam te wisnie na allegro. Ja zawsze wolę kupić drzewka stacjonarnie, ale czasami zdarza mi się z braku laku kupić online.

Ania jak wysoko jest szczepiona Twoja wiśnia?
ajka 10:24, 28 mar 2025

MagdaLenka, Patrycja_KG_Lu, LIDKA, anuska2507 Dziękuję za podpowiedzi w sprawie donic. Zrobiliśmy dziurki we wkładach i na zewnątrz. Sypnęliśmy do tego keramzytu i będziemy wsypywać przepuszczalną ziemię, mam nadzieję, że w tym roku nie będą już tak trzymać wody i rośliny będą lepiej rosnąć.
ajka 10:35, 28 mar 2025

DariaB wiśnia szczepiona na 120cm.

W sumie nie rouzmiem czemu mój eM nie lubi lilaków. Dla niego lilak to chwast, z pól, starych ogrodów. Ładny kiedy kwitnie, brzydki po sezonie.

Hakonechloe green hills i beni kaze rosną u mnie bardzo dobrze. Natomiast wszystkie żółte odmiany u mnie wymarły: próbowałam z all gold, aureola na różnych stanowiskach i z różnych szkółek. Ale one są tak piękne ! Wciąż do nich wzdycham.
ajka 10:36, 28 mar 2025

Polon ja uwielbiam lilaki, jadąc u nas przez miejscowość jest ich sporo przy płotach, kwitną i pachną obłędnie z daleka.
ajka 10:40, 28 mar 2025

Sesleria heuflera w przedogródku. uwielbiam ją

DariaB 10:48, 28 mar 2025

ajka napisał(a)
DariaB wiśnia szczepiona na 120cm.

W sumie nie rouzmiem czemu mój eM nie lubi lilaków. Dla niego lilak to chwast, z pól, starych ogrodów. Ładny kiedy kwitnie, brzydki po sezonie.

Hakonechloe green hills i beni kaze rosną u mnie bardzo dobrze. Natomiast wszystkie żółte odmiany u mnie wymarły: próbowałam z all gold, aureola na różnych stanowiskach i z różnych szkółek. Ale one są tak piękne ! Wciąż do nich wzdycham.

Aniu dzięki, poluję na taką szczepioną w okolicach 1,5m ale ponoć one nie są tak wysoko szczepione.
Ja palibina lubię i nawet mojemu szwagrowi się bardzo spodobał więc może mąż też się przekona.
DariaB 10:49, 28 mar 2025

ajka napisał(a)
Sesleria heuflera w przedogródku. uwielbiam ją

Cudownie wygląda, też ją mam ale jeszcze takich kotków nie ma.