Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Rojodziejowa 22:48, 29 mar 2025

ajka napisał(a)

Rojodziejowa zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Jeśli mają się wyróżniać, lepiej zostawić im więcej miejsca.

Tu mam jakoś co 60/70cm i już na siebie wchodzą, a to młode krzaczki.
LIDKA 07:53, 30 mar 2025

ajka napisał(a)

Lidka ja mam parę pojedynczych piwoni, sadziłam w zeszłym roku no i zakochałam się. Piwonie w takich grupach wyglądają przecudnie. Mam nadzieję, że te nowe zakwitną chociaż po nowym kwiatku. A ty jakie posadziłaś?

3 odmianowe z biedry w zeszłym roku a teraz dostałam od kolegi wielką karpe starej różowej odmiany. Podzieliłam sie jeszczee z koleżanką. odmiany mi w zasadzie objętne bo może żadna nie być tą co na kartce. Byle różowe były.

Ta karpa darowana ledwo weszła do torby zakupowej tej wielkiej z biedrony. Ma kły. Licze na kwiatki.
Kasya 08:19, 30 mar 2025

Tez kocham piwonie i boleje nad brakiem miejsca
Szczegolnie lubie te zeykle pieknie pachnace
Ale doceniam tez te z widocznym srodkiem bo sie nie pokladaja
Polon 08:38, 30 mar 2025

Ania, u Ciebie to wszystko perfekcyjnie i z rozmachem, pięknie. Jak piwonia, to od razu dwa szpalery . Podoba mi się to bardzo. Ja mam jakieś dwie piwonie darowane kiedyś tam, męczą się strasznie, praktycznie nie kwitną, muszę je koniecznie przesadzić, tylko miejsce na nie ciągle nie jest gotowe. Może tej jesieni się w końcu doczekają.
Magnolia przecudna, nie dość że piękny pokrój, to jeszcze obsypana kwiatami.
A jak Twoja Elizabeth? Będzie kwitła? Moja bez kwiatów, tylko Genie będzie miała ze dwa
mrokasia 08:51, 30 mar 2025

Fajnie Ci ta rabata wychodzi. Magnolia śliczna. Moja gwiaździsta jeszcze w pąkach.
LIDKA 09:14, 30 mar 2025

Kolega od piwoni ma działkę ROD po dziadku. I te piwonie tez po dziadku. On mówi że one obornik i gnojówki kochają. I to nie raz lub dwa w sezonie.
Moje zasile azofoską.
ajka 13:26, 30 mar 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Tu mam jakoś co 60/70cm i już na siebie wchodzą, a to młode krzaczki.

Rojodziejowa na razie nie będę się tym przejmować.
ajka 13:28, 30 mar 2025

LIDKA napisał(a)

3 odmianowe z biedry w zeszłym roku a teraz dostałam od kolegi wielką karpe starej różowej odmiany. Podzieliłam sie jeszczee z koleżanką. odmiany mi w zasadzie objętne bo może żadna nie być tą co na kartce. Byle różowe były.

Ta karpa darowana ledwo weszła do torby zakupowej tej wielkiej z biedrony. Ma kły. Licze na kwiatki.

LIDKA ja też najbardziej lubię różowe, pełne. Te najstarsze odmiany są najlepsze.
ajka 13:30, 30 mar 2025

Kasya napisał(a)
Tez kocham piwonie i boleje nad brakiem miejsca
Szczegolnie lubie te zeykle pieknie pachnace
Ale doceniam tez te z widocznym srodkiem bo sie nie pokladaja

Ja wolę pełne, tych z widocznym środkiem jeszcze nie posadziłam u siebie, ale może jeszcze się skuszę.
ajka 13:34, 30 mar 2025

Polon napisał(a)
Ania, u Ciebie to wszystko perfekcyjnie i z rozmachem, pięknie. Jak piwonia, to od razu dwa szpalery . Podoba mi się to bardzo. Ja mam jakieś dwie piwonie darowane kiedyś tam, męczą się strasznie, praktycznie nie kwitną, muszę je koniecznie przesadzić, tylko miejsce na nie ciągle nie jest gotowe. Może tej jesieni się w końcu doczekają.
Magnolia przecudna, nie dość że piękny pokrój, to jeszcze obsypana kwiatami.
A jak Twoja Elizabeth? Będzie kwitła? Moja bez kwiatów, tylko Genie będzie miała ze dwa

Polon, dziękuję. Trzy szpalery prawdę mówiąc
Rośliny w szkółkach mam wrazenie, że zawsze szybciej startują.
Elizabeth ma parę pąków, ale nie wiem jeszcze czy to liściowe czy z kwiatami. Fajnie byłoby zobaczyć jakiś kwiat w tym roku. Prawdę mówiąc miałam nadzieję, że szybciej się ta magnolia rozrośnie.
Za to judaszowiec, który kupiłyśmy razem już cały w pąkach.