Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

anuska2507 18:55, 08 mar 2025

Aniu, wzajemnie! I gratuluję pracowitego dnia wiadomo, jak to cieszy, kiedy prace idą do przodu.
ajka 10:31, 09 mar 2025

Pierwsze oznaki wiosny, coś wolno w tym roku startuje

Kordina 13:15, 09 mar 2025

ajka napisał(a)
Pierwsze oznaki wiosny, coś wolno w tym roku startuje

Śliczne kępki, czy sadziłaś blisko siebie cebulki, czy Ci się tak podzieliły?
ajka 16:10, 09 mar 2025

Kordina z tego co mi się kojarzy sadziłam razem po 20 szt 2 lata temu, troszkę już się podzieliły.
ajka 13:45, 12 mar 2025

My już działamy na ostro, hortensja, judaszowiec, rozchodniki i rozplenice przesadzone, red baron też powoli znajduje swoje miejsce, chcemy go okiełznać. Kamień będzie już tylko w tylnej osi traw i przy tarasie. Na środku ściany będzie w końcu judaszowiec zamiast hortensji. Hortensja wylądowała na rogu. Wywaliłam też parę drobiazgów jak żurawki i rośliny zadarniające, będą rosły w innym miejscu.

Dziś mąż mi kupił wiśnię kojou-no-mai. Udało nam się kupić śliczne proste drzewko.

ajka 17:05, 12 mar 2025

Kupiłam sobie też doniczki(5szt)

- 3 będą na zioła

- 2 wymienię pod platanem, bo ich kształt bardziej mi odpowiada

A dwie stare pójdą pod huśtawkę (będzie razem 4 że starymi)
Judith 17:08, 12 mar 2025

Dajesz czadu, nieźle
mrokasia 17:55, 12 mar 2025

Ładnie działasz .
Jakiego masz judaszowca?
Kojo piękna! Szybko jej ta korona urośnie . Moja to potwór, chyba będę musiała przesunąć płyty na ścieżce bo oczy wydłubuje .
UlaB 18:29, 12 mar 2025

mrokasia napisał(a)
Ładnie działasz .
Jakiego masz judaszowca?
Kojo piękna! Szybko jej ta korona urośnie . Moja to potwór, chyba będę musiała przesunąć płyty na ścieżce bo oczy wydłubuje .

Ooo, potwór tzn. jak duża urosła? Mam szczepioną tak jak ta powyżej - faktycznie szybko buduje koronę. Muszę ją niestety przesadzić - niby mam wybraną miejscówkę, ale jeszcze jest czas na zmianę zdania bo teraz nie bede jej raczej ruszać.

Aniu, super działacie. Dopiero niedawno do Ciebie trafiłam. Z wiśni będziesz bardzo zadowolona - jest przepiękna i totalnie bezproblemowa. Warto ją posadzić tak, żeby ją często widzieć wiosną i jesienią, np. przez okno. U mnie ta wisienka rusza jako pierwsza, a jesienią przebarwia się fantastycznie i dosyć późno gubi liście.
mrokasia 19:29, 12 mar 2025

UlaB napisał(a)

Ooo, potwór tzn. jak duża urosła? Mam szczepioną tak jak ta powyżej - faktycznie szybko buduje koronę. Muszę ją niestety przesadzić - niby mam wybraną miejscówkę, ale jeszcze jest czas na zmianę zdania bo teraz nie bede jej raczej ruszać.

Ula, z tego co wiem to ona niestety, nie za bardzo lubi przesadzanie i potrafi uschnąć. Więc jeśli chcesz to zrobić to bardzo uważnie, z dużą bryłą.

Moja ma w tej chwili koronę o średnicy ok. 70cm