Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Roocika 21:05, 16 lip 2025

Dlatego właśnie nie mamy basenu. Na północy nigdy nie ma idealnego sezonu na basen niestety. Chociaż teraz siedzimy nad morzem i nie ma tragedii, padało tylko w nocy, były 2 dni ciepła a teraz jest znośnie, choć bez upału.
Kordina 22:18, 16 lip 2025

ajka napisał(a)
Lidka współczuję. Ja chociaż w czerwcu wygrzałam się tydzień w Maroku, ale nie kąpaliśmy się, bo Atlantyk zimny.

Pierwsza lilia

Jaka cudna lilia! A to nie będzie przypadkiem Lilia pełna Double Fantasy?
Magara 23:20, 16 lip 2025

ajka napisał(a)

Nie wiem jak wy, ale ja załapałam strasznego doła ogrodowo letniego. U nas praktycznie cały czas leje, albo wieje, z małymi przerwami jakby jesień była. Chwasty rosną na potęgę. Nie po to ogród zakładałam, by między kroplami deszczu chwasty wyrywać, a na ogród patrzyć zza szyby. Z basenu mąż dwa razy skorzystał, ja zanurzyłam się do pasa, a dzieci wcale. I tyle z naszego plażowania. Koszmar...

Ja tak mam, toczka w toczkę jak Ty, od dłuższego czasu, od chyba trzech tygodni albo i lepiej
Basenu szczęśliwie nie mam, więc tu mnie nie boli
Mój ambrowiec ma małe listki, bo przymrozek mu zatrzymał wzrost. Aktualnie listki mu się przebarwiają na czerwono - jesień idzie
ajka 17:39, 17 lip 2025

Kordina napisał(a)

Jaka cudna lilia! A to nie będzie przypadkiem Lilia pełna Double Fantasy?

Kordiana i to jest pytanie za 100 punktów!

Kupiłam 4 lilie i żadna mi do tego obrazka nie pasuje:
- Purple Prince
- Palazzo
- Profundo
- El Capitan
ajka 17:42, 17 lip 2025

Magara napisał(a)

Ja tak mam, toczka w toczkę jak Ty, od dłuższego czasu, od chyba trzech tygodni albo i lepiej
Basenu szczęśliwie nie mam, więc tu mnie nie boli
Mój ambrowiec ma małe listki, bo przymrozek mu zatrzymał wzrost. Aktualnie listki mu się przebarwiają na czerwono - jesień idzie

Nie strasz, mój na szczęście jeszcze zielony.
Ale np oba moje dęby green dwarf mają żółte liście, ktoś wie dlaczego? Wskutek przymrozków wiosennych?
ajka 17:47, 17 lip 2025

U mnie dziś znów leje, takie zdjęcia na szybko rano zrobiłam, z mojej ulubionej ścieżki. Liliowce zlewają się z judaszowcem Eternal Flame

Polon 18:27, 17 lip 2025

Eternal piękny, coraz bardziej mi w głowę włazi

Dochodzenie z liliami takie, jak u mnie z tulipanami , coś kupiłam coś wyrosło, jedno z drugim nijak się nie pokrywało
ajka 19:18, 17 lip 2025

Gosiu ostrzegam, że Eternal Flame co roku mi przemarza i odbija na nowo od ziemi. Puściliśmy go na dwa pędy, bo nie wiedzieliśmy, który z nich przeżyje i tak sobie rośnie w tym roku.
Polon 19:26, 17 lip 2025

ajka napisał(a)
Gosiu ostrzegam, że Eternal Flame co roku mi przemarza i odbija na nowo od ziemi. Puściliśmy go na dwa pędy, bo nie wiedzieliśmy, który z nich przeżyje i tak sobie rośnie w tym roku.

Dla takiego efektu, mogę zaryzykować
ajka 20:22, 17 lip 2025

Co się dzieje z moimi jeżynami?