Jaki super warzywnik
Rośliny jak pod linijkę sadzone
Ja musze się wziąć za swój.
Muszę wyrwać juz sałaty, bo zaczynają kwitnąć.
Musze poczytać, co o tej porze roku jeszcze można zasadzić, albo posiać
Margo2 jak jest taka możliwość staram się sadzić w liniach pod linie kroplujące. Moje na szczęście jeszcze nie kwitną. Za dużo tej sałaty nasadziłam, teraz rozdaję Ja też mogłabym coś jeszcze upchnąć nowego do warzywniaka. Fasola mi nie wzeszła, groch wyrwałam.
Roocika, Patrycja_KG_Lu dziękuję. Niestety juki już przekwitły.
Bazylię kupiłam jako sadzonkę. Szybciutko się rozrosła.
Nie wiem jak wy, ale ja załapałam strasznego doła ogrodowo letniego. U nas praktycznie cały czas leje, albo wieje, z małymi przerwami jakby jesień była. Chwasty rosną na potęgę. Nie po to ogród zakładałam, by między kroplami deszczu chwasty wyrywać, a na ogród patrzyć zza szyby. Z basenu mąż dwa razy skorzystał, ja zanurzyłam się do pasa, a dzieci wcale. I tyle z naszego plażowania. Koszmar...
No to masz poczucie jak ja. Miałam tydzień urlopu i 4 dni deszcz. Dziś znowu padało to już 8 dzień. Nic nie robię w ogrodzie i z tarasowania i z basenu nici. Jakby było ciepło to może bym czuła że to lato było.
Z jednej juki takiej chyba siedmioletniej siostra wykopała czubatą taczkę korzeni. A dziura była głęboka na metr. Moja sis jest zawzięta i nie chciała żeby odrosła.
Więc kopała że 3 godZiny.