Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 20:30, 04 lip 2025

Agatorek napisał(a)
Ja też mam taką nadzieję ❤️

Jak będę się kiedyś wybierać w Twoje rejony, to się odezwę

Trzymam za słowo
Margo2 23:20, 04 lip 2025

Jaki super warzywnik
Rośliny jak pod linijkę sadzone
Ja musze się wziąć za swój.
Muszę wyrwać juz sałaty, bo zaczynają kwitnąć.
Musze poczytać, co o tej porze roku jeszcze można zasadzić, albo posiać
ajka 09:30, 05 lip 2025

Margo2 napisał(a)
Jaki super warzywnik
Rośliny jak pod linijkę sadzone
Ja musze się wziąć za swój.
Muszę wyrwać juz sałaty, bo zaczynają kwitnąć.
Musze poczytać, co o tej porze roku jeszcze można zasadzić, albo posiać

Margo2 jak jest taka możliwość staram się sadzić w liniach pod linie kroplujące. Moje na szczęście jeszcze nie kwitną. Za dużo tej sałaty nasadziłam, teraz rozdaję Ja też mogłabym coś jeszcze upchnąć nowego do warzywniaka. Fasola mi nie wzeszła, groch wyrwałam.
Roocika 12:05, 07 lip 2025

Juki w stipach fajnie wyglądają. Stipy zmiękczają ich liście a kwiaty są zjawiskowe.
Patrycja_KG_Lu 18:36, 16 lip 2025

ajka napisał(a)
Juki z innej perspektywy po wycięciu szałwi

Urzekające zdjęcie i połączenie stipy z jukami. Ta drobnolistna bazylia ciekawie wygląda. Jeszcze takiej nie mam. Skąd miałaś nasionka?
ajka 20:10, 16 lip 2025

Roocika, Patrycja_KG_Lu dziękuję. Niestety juki już przekwitły.

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Urzekające zdjęcie i połączenie stipy z jukami. Ta drobnolistna bazylia ciekawie wygląda. Jeszcze takiej nie mam. Skąd miałaś nasionka?

Bazylię kupiłam jako sadzonkę. Szybciutko się rozrosła.

Nie wiem jak wy, ale ja załapałam strasznego doła ogrodowo letniego. U nas praktycznie cały czas leje, albo wieje, z małymi przerwami jakby jesień była. Chwasty rosną na potęgę. Nie po to ogród zakładałam, by między kroplami deszczu chwasty wyrywać, a na ogród patrzyć zza szyby. Z basenu mąż dwa razy skorzystał, ja zanurzyłam się do pasa, a dzieci wcale. I tyle z naszego plażowania. Koszmar...
LIDKA 20:23, 16 lip 2025

No to masz poczucie jak ja. Miałam tydzień urlopu i 4 dni deszcz. Dziś znowu padało to już 8 dzień. Nic nie robię w ogrodzie i z tarasowania i z basenu nici. Jakby było ciepło to może bym czuła że to lato było.
ajka 20:37, 16 lip 2025

Lidka współczuję. Ja chociaż w czerwcu wygrzałam się tydzień w Maroku, ale nie kąpaliśmy się, bo Atlantyk zimny.

Pierwsza lilia
LIDKA 20:46, 16 lip 2025

Polon napisał(a)
Gdzie jarzmianki kupowałaś? Jak zwykle? Ostatnio mieli tylko jakieś jasne, a ja chcę takie ciemne właśnie. Mam na liście zakupowej na przyszły rok. Jak patrzę na all, to na ogół słaby wybór.

Juki jeden z sąsiadów ma na przedplociu posadzone. Rosną bezobsługowo, ale nie są takie dorodne jak Twoje. Naczytałam się, że one raz zaproszone do ogrodu już nigdy go nie opuszczą, więc się trochę takich lokatorów boję

Z jednej juki takiej chyba siedmioletniej siostra wykopała czubatą taczkę korzeni. A dziura była głęboka na metr. Moja sis jest zawzięta i nie chciała żeby odrosła.
Więc kopała że 3 godZiny.
Polon 20:56, 16 lip 2025

No lato mamy wyjątkowe w tym roku. Co dziwne jednak, u mnie deszczu dużo mniej niż u innych, przynajmniej z tego co czytam.

Może mojemu dzięki temu ten basen z głowy wywietrzeje

Lidka - no właśnie