Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

ajka 12:09, 26 maj 2021

Agatorek napisał(a)
Moja Matrona, kupowana w tym roku w Alb....r ma zielone liście, może się przebarwią, ale może to pomyłka ...

Bo mam jeszcze mini sadzoneczki Dart Red i on od początku ma ciemne liście.

Nie widziałam Matrony na żywo, więc nie podpowiem. Ale w sumie na niektórych zdjęciach w necie widziałam liście zielone.

Moje różaneczniki zaczynają kwitnienie, późno w tym roku. Drażnią mnie te żółte żurawki, chyba podmienię je na wrzosy lub wrzośce, tak jak mam na końcu rabaty, co o tym myslicie?

mrokasia 12:14, 26 maj 2021

Poczytaj o tym białym Stardurst. Podobno słabo wygląda jak przekwita, jak zresztą wiele roślin o białych kwiatach.
ajka 13:05, 26 maj 2021

mrokasia napisał(a)
Poczytaj o tym białym Stardurst. Podobno słabo wygląda jak przekwita, jak zresztą wiele roślin o białych kwiatach.

To mnie zmartwiłaś
mrokasia 13:13, 26 maj 2021

ajka napisał(a)

To mnie zmartwiłaś

Przykro mi, że Ci plan popsułam .
Ale jak potem miałabyś się denerwować brzydkim wyglądem to może lepiej?
ajka 13:15, 26 maj 2021

mrokasia napisał(a)

Przykro mi, że Ci plan popsułam .
Ale jak potem miałabyś się denerwować brzydkim wyglądem to może lepiej?

Na pewno lepiej, bo to blisko tarasu, więc pewnie bym się wkurzała, tylko co tu innego wydumać?
Kawa 13:28, 26 maj 2021

hej
parocja śliczna
żurawki bym wymieniła
ten żółty mi tu trochę zgrzyta
a może nie tylko ja za żółtym nie przepadam i dlatego...
ajka 13:51, 26 maj 2021

Kawa napisał(a)
hej
parocja śliczna
żurawki bym wymieniła
ten żółty mi tu trochę zgrzyta
a może nie tylko ja za żółtym nie przepadam i dlatego...

ja tam żółty lubię, co widać na rabacie z tyłu domu, ale te żurawki też mi wybitnie nie pasują, bo strasznie dają po oczach i chyba pójdę w fiolety,czerwienie, róże, tak by cała rabata trzymała się jednego koloru
mrokasia 14:05, 26 maj 2021

ajka napisał(a)

Na pewno lepiej, bo to blisko tarasu, więc pewnie bym się wkurzała, tylko co tu innego wydumać?

Widzę, że masz tam żółte tawuły - może zamiast białych rozchodników powtórzyć tawuły tylko np. zielone Little Princess kwitnące na różowo albo zielone brzozolistne kwitnące na biało?
ajka 14:55, 26 maj 2021

mrokasia napisał(a)

Widzę, że masz tam żółte tawuły - może zamiast białych rozchodników powtórzyć tawuły tylko np. zielone Little Princess kwitnące na różowo albo zielone brzozolistne kwitnące na biało?

Pomyslę nad tym, choć w całym ogrodzie mam już sporo tawuł i chciałam tym razem posadzić coś innego, kupiłam na tą rabatę nową gold princess, a w ogrodzie mam jeszcze: gresheim, goldflame, shirobana i little princess.
ajka 15:17, 26 maj 2021

A gdybym np posadziła jeżowki w dwóch liniach? wysokie fioletowe np magnus, a przed nimi niższe białe?