Hej Wiolu a czy bodziszek dragon heart będzie miał dobrze w pełnym słońcu czy jednak pół cień?i czy polecasz sporobulus bo chyba masz u siebie z tego co pamiętam?
Sporobolusa uwielbiam tylko posadź go w pełnym słońcu. Bo on uwielbia słonecznie i bardziej sucho niż mokro. Wtedy najlepiej rośnie.
Miałam go w półcieniu ,ale rósł taki rzadki i słabo kwitł i przesadziłam na pełne słońce i teraz pięknie rośnie
Pięknie wygląda ta rabata z czosnkami Jak to z nimi w końcu jest, niektórzy wywalają, bo się rozłażą, czy to zależy od odmiany?
P.S. Chciałam wywalić gaurę, bo nie wyściubiła nosa do tej pory, a jak ją wyciągnęłam z ziemi, to okazało się, że ma zalążki liści ukryte... Zostawiłam, zobaczę co dalej a Twoje na jakim etapie obecnie?
Nie widac u Ciebie tej zimnicy soczyscie, zielono, czochy w rozkwicie - super! Az trudno uwierzyc ze tak niedawno to wszystko zrealizowaliscie.
Przypomnisz mi czy te plyty w grysie to krawężniki czy jakies plyty zewnetrzne? Jesli to drugie to jakie? Po ponad 15 latach zycia ogrodu wzielismy sie za przerobki różne i musze miedzy innymi wymyslec cos na alejce. Byla trawiasta ale juz jej tam nie chcę. Mysle wlasnie o kamyczkach i plytach - wiecej plyt niz drobnicy.