Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 23:06, 07 maj 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Wiolu, ta płaska poducha to bodziszek??

Tak bodziszek Orkney cherry. Posadziłam kilka sztuk rok temu, potem przesadziłam. Po zimie odbił tylko jeden i słabo rośnie. Nie wiem co mu się stało.
BeataDebek 12:29, 12 maj 2025

Hej Wiolu a czy bodziszek dragon heart będzie miał dobrze w pełnym słońcu czy jednak pół cień?i czy polecasz sporobulus bo chyba masz u siebie z tego co pamiętam?
April 13:12, 12 maj 2025

U mnie Orkney cherry też przetrwały jeden sezon.
Wiolka5_7 21:05, 13 maj 2025

BeataDebek napisał(a)
Hej Wiolu a czy bodziszek dragon heart będzie miał dobrze w pełnym słońcu czy jednak pół cień?i czy polecasz sporobulus bo chyba masz u siebie z tego co pamiętam?

Powinien dać radę i w pełnym słońcu.

Sporobolusa uwielbiam tylko posadź go w pełnym słońcu. Bo on uwielbia słonecznie i bardziej sucho niż mokro. Wtedy najlepiej rośnie.
Miałam go w półcieniu ,ale rósł taki rzadki i słabo kwitł i przesadziłam na pełne słońce i teraz pięknie rośnie
Wiolka5_7 21:06, 13 maj 2025

April napisał(a)
U mnie Orkney cherry też przetrwały jeden sezon.

O widzisz,czyli ten typ tak ma.

Ja to w szoku byłam , że to takie jednorazówki.
Wiolka5_7 08:41, 17 maj 2025

Zimnica taka ,ale chociaż pierwsze czosnki zakwitły i cieszą

Wiolka5_7 08:44, 17 maj 2025

Miłego weekendu! Pogoda do bani ,pewnie większość spędzi go pod kocykiem
Wafel 09:43, 17 maj 2025

Pięknie wygląda ta rabata z czosnkami Jak to z nimi w końcu jest, niektórzy wywalają, bo się rozłażą, czy to zależy od odmiany?
P.S. Chciałam wywalić gaurę, bo nie wyściubiła nosa do tej pory, a jak ją wyciągnęłam z ziemi, to okazało się, że ma zalążki liści ukryte... Zostawiłam, zobaczę co dalej a Twoje na jakim etapie obecnie?
Patrycja_KG_Lu 15:59, 17 maj 2025

Czosnki które Ci kwitną obecnie to Purple Sensation? U mnie jeszcze nie zaczęły, ale późno sadzone.

Kropelkowa urocza ❤️
UlaB 16:21, 17 maj 2025

Nie widac u Ciebie tej zimnicy soczyscie, zielono, czochy w rozkwicie - super! Az trudno uwierzyc ze tak niedawno to wszystko zrealizowaliscie.

Wiolka5_7 napisał(a)

Przypomnisz mi czy te plyty w grysie to krawężniki czy jakies plyty zewnetrzne? Jesli to drugie to jakie? Po ponad 15 latach zycia ogrodu wzielismy sie za przerobki różne i musze miedzy innymi wymyslec cos na alejce. Byla trawiasta ale juz jej tam nie chcę. Mysle wlasnie o kamyczkach i plytach - wiecej plyt niz drobnicy.