Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 23:23, 19 paź 2025

anpi 23:26, 19 paź 2025

anpi 23:40, 19 paź 2025

I teraz przeskakujemy z 21 września na 17 października:

anpi 23:47, 19 paź 2025

anpi 23:55, 19 paź 2025

anpi 23:58, 19 paź 2025

anpi 00:18, 20 paź 2025

Wafel napisał(a)
Klimatycznie się zrobiło bardzo lubię jesień w ogrodach, widać wtedy, że nie tylko kwitnące byliny zdobią ogród, wtedy wyłania się struktura ogrodu, faktury i niesamowita ilość koloru jaką dają same liście
Tw drzwi są bardzo intrygujące...

Czekam na jeszcze więcej przebarwień drzew, niektóre np. Amanogawa jeszcze zielone.
Ogólnie jeszcze sporo zieleni w ogrodzie.

A za drzwiami takie widoki( trochę ograniczone prze bluszcz i molinie):

anpi 00:39, 20 paź 2025

Dorota321 napisał(a)
Aniu zawsze mi się u Ciebie podobało, ale mam wrażenie, że Twój ogród jeszcze bardziej wypiękniał. Te Twoje, ścieżki, przejścia, murki wyglądają bardzo romantycznie, a warzywnik to już wyższa szkoła jazdy. Wygląda wszystko rewelacyjnie.

Dziękuję Dorotko! Mnie się już trochę opatrzył i ciągle bym coś zmieniała Ale większe rewolucje potrzebują czasu, sił i konkretnych pomysłów, a z tym jakoś gorzej Więc coś po troszku zmieniam i staram się cieszyć tym co jest
A warzywnik mam spory i też potrzebuje zaangażowania, a tegoroczny sezon nie był zbyt sprzyjający pogodowo!
Warzywnik teraz powinnam już przygotowywać do zimy, ale śmieję się, że mam w nim wiosnę, więc nie mam jak nawet zasiać poplonu. Poplonem jest sałata i koperek z samosiewu

anpi 01:01, 20 paź 2025

Gosialuk napisał(a)
Ania pora na nową porcję zdjęć z twojego ogrodu. Mam nadzieję, że coś zrobiłaś, choć widziałam Was na zdjęciach u Kasi. Pewnie najpierw te wyjazdowe będą. I tak czekam.

Gosia, wywołałyście mnie do tablicy, to coś zmalowałam...trochę mojej jesieni wrzucam! Miło, że czekacie i pamiętacie!
W ogrodzie niewiele zdziałałam, mimo tygodnia wolnego od pracy. Zamiast nadrabiać zaległości (sadzić to co stoi do posadzenia od miesięcy) machnęłam nową rabatką dokupując też kilka nowych roślinek, reszta moje z podziału) O tym jeszcze napisze i wstawię fotki. Resztę czasu pochłonęło życie i obowiązki jakie rosną do n-tej potęgi...
Wyjazdowe zdjęcia też jeszcze nie powstawiane na wątkach u właścicieli. No jakoś nie ogarniam...
Nie wiem kiedy zdołam u Was wszystkich coś napisać...dziś już( dopiero) idę spać