Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

ewsyg 12:59, 29 cze 2026

Aniu, Twój ogród i Nałęczów - bajka nad bajkami. Cudeńka pokazujesz kochana. Bardzo lubię Twój ogród.
Ulina 15:45, 20 lip 2026

Aniu, gdzie jesteś? Właśnie odpisuję Kordinie, że mi od serca tą pysznogłówkę przywiozłaś. Musisz wpaść i zobaczyć dlaczego
anpi 11:11, 29 lip 2026

Jestem, jestem ! Ale jakoś mocno pochłania mnie życie codzienne...ciągnący się remont, podopieczni, praca, dom, ogród - i walka o czas w nim z niewspółpracującą pogodą, codziennymi obowiązkami ale też z jakimś ogólnym zmęczeniem i przytafiajacymi się wiruskami atkującymi zatoki. W międzyczasie ładuję baterie na ogródkowych spotkaniach w realu.
Nie narzekam! Ale trzeba wybierać...
Przy komputerze zasypiam po kilkunastu minutach- po prostu ścina mnie drzemka! I wielokrotne próby powrotu na forum kończą się przejrzeniem kilku wpisów!
Ostatnio nie robiłam też zdjęć ogrodu aparatem ( muszę opróżnić kartę, zgrać zdjęcia, by robić nowe- i jakoś ciągle brak czasu!)A pisać i wgrywać zdjęcia z telefonu jakoś gorzej, tym bardziej, że w telefonie kupę zdjęć inspiracji do remontu) i też to wszystko nie posegregowane.
To tyle kwestią usprawiedliwienia, ale nie chciałabym , by zabrzmiało to jak marudzenie, bo naprawdę dużo udało mi się podziałać w tym roku w ogrodzie.Trochę zmian i też nowych rabat. A spotkania to jak zwykle rozpisane na kilka miesięcy w przód. Tak, że jest ciekawie i wesoło!
A na forum pewnie będę częściej zimą!?
No i zmobilizowałam się już do ogarnięcia karty ze zdjęciami i cyknęłam pierwsze zdjęcia aparatem

anpi 11:20, 29 lip 2026

Gosialuk 11:36, 29 lip 2026

Aniu samo życie. Ja też mam zamiar zimą trochę więcej na forum bywać. Twój ogród piękny o każdej porze.
Ewa777 15:43, 29 lip 2026

Piękny, romantyczny klimacik. Ten placyk dopracowałaś w szczegółach. Tu wszystko ma swoje miejsce. Uroczo!
anabuko1 19:42, 29 lip 2026

Aniu, wiem,że masz u siebie wyjątkowy, piękny klimat
Zatrzymałam się przy tych zdjęciach dłużej..
Ten biały, ażurowy stolik wśród zieleni i fioletu zawsze prezentuje się na medal.. Od razu widzę kubek kawy, książkę i ciszę.
A te fioletowe surfinie w koszykach na pniu i w donicach - tworzą taką chmurę koloru
Do tego te kamienne donice z trawami i ozdobna klatka... masz rękę do aranżacji.
Ogród pięknie żyje. Nie jest wysterylizowany. Wszędzie zieleń wylewa się na ścieżki, pelargonie sąsiedują z hortensjami, a kwiaty chowają meble.
Czuć tu spokój i mnóstwo pracy. Piękny, przytulny kącik.
Pozdrawiam serdecznie
anpi 21:25, 29 lip 2026

Patrycja, Aniu, Ula, Ewa, Gosia i druga Ewa-dziękuję za wasze słowa, obecność tutaj, pamięć, doping!
Wpadam na chwilę po koszeniu tawnika,między koktajlem bananowym, który wnuki zażyczyły sobie na kolację, a zalewaniem solanką ogórków w słoikach i szykowaniem teściowej do spania!

Dopiero dziś dojrzewa pierwszy pomidor- dziwny sezon u mnie!

Pierwszy raz zaplatałam czosnek. Ale udało mi się w tym sezonie zebrać go we właściwej porze ( ku pamięci: przed połową lipca )

anpi 21:40, 29 lip 2026

Kordina 00:36, 30 lip 2026

anpi napisał(a)

Jak cudownie! Uwielbiam te Twoje romantyczne zakątki