Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 00:14, 29 cze 2026

mrokasia napisał(a)

Urokliwie bardzo. Nieco tajemniczo, romantycznie .

Kasiu, miło że zajżałaś chociaż wirtualnie. A kiedy wybierzesz się w nasze strony?
anpi 00:21, 29 cze 2026

Ulina napisał(a)

Aniu, to fantastyczny pomysł pierwiosnki pod hostami, a brateczki urocze. W przyszłym roku muszę coś wymyślić na niektóre pustostany:
Teraz fiolety czosnkowe, też je uwielbiam mogłabym mieć setkami

Bratki do tej pory nieźle się mają w cieniu host. Pierwiosnki wiadomo, już przekwitły, ale mam nadzieję, że przetrwają, trochę przykryte liśćmi host.
anpi 00:27, 29 cze 2026

Margo2 napisał(a)
Aniu, co słychać w ogrodzie?
Miałaś piękną wiosnę.
Pokaż lato

Mówisz- masz!

anpi 00:51, 29 cze 2026

anabuko1 napisał(a)

Aniu twierdzi, że wiosną jest "pusto". I zaraz sama sobie zaprzeczasz. Tam jest bogato i wiosna. Ale ty ciągle cis zmieniasz. Nie wiem już czy poznałabym twój ogród

Kwiecień u ciebie ..
hmmm Gdzie się da, wpychasz bratka, prymulkę i białą niezapominajkę. Bo jak już ma być pusto, to niech będzie pusto w kwiatach.

Ścieżka z kamieni prowadzi przez łuk z pnączy do białego stolika. Jak sekretny pokój w ogrodzie.
Hosty widze rządzą.
Zielone, niebieskie, z białym brzegiem. Pod drzewami, przy żwirowym placyku. Królowe cienia w coraz większym wydaniu u ciebie.
Detale jak zawsze u ciebie robią klimat.
Stara lampa na pieńku, kamienne donice, biały płotek w tle. Niby rustykalnie, a jednak z pomysłem. Zawsze podziwiam.

I te twoje Zielone sale.
Przepiękne. Ogród podzielony na zakątki. Jeden do kawy, drugi do patrzenia, trzeci do chowania się przed światem.

Najciekawsze? U Ani nawet "pusta" wiosna wygląda jak gotowa pocztówka. A jak już funkii wyjdą, to robi się dżungla. Tylko elegancka.

To ogród, który mówi: usiądź, nie spiesz się. Wiosna i tak dogoni.
A teraz pokaż więcej mi twojego pięknego lata
Pozdrawiam serdecznie

Aniu, z ust Twoich płynie czysta poezja...
Ale jak się nie śpieszyć, nie gonić, jak usiąść...jak tyle doniczek do posadzenia.

Szkoda, że nie było Cię z nami w Nałęczowie na Festiwalu Otwartych ogrodów. Dzwoniłam do Ciebie z przpomnieniem, ale nie odbierałaś.
Dałyśmy się ponieść trochę fantazji i przeniosłyśmy się w czasie...

Nałęczów z pięknym parkiem i willowymi ogrodami zachęca do spacerów a nawet przejażdżki...

anpi 00:55, 29 cze 2026

ewsyg napisał(a)
Jak zwykle przepięknie

Dziękuję
anpi 01:02, 29 cze 2026

Gosialuk napisał(a)
Ania brakuje aktualnych fotek.
U nas upał nie do zniesienia. Siedzimy na działce, a i tak w ciągu dnia dwa razy polewałam się zimną wodą. Jutro powtórka.
Moje róże Exelsa kwitną.

Gosiu, mam nadzieję że choć trochę zaspokoiłam waszą ciekawość , choć to tylko skrawek. Ale postaram się jeszcze powstawiać aktualniejsze fotki i powstawanie nowych rabat.
Np. wokół tej nowej ścieżki...