Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 18:57, 17 kwi 2023

Mam szachownicę ziołową od kilku lat,dobrze się sprawdza. Kilka lat była w innym miejscu ogrodu, a w tym ma drugi czy już trzeci sezon!? Ale ogólnie podpatrzona u kogoś.
anpi 21:07, 23 kwi 2023

Nie wiem jak to robicie, że robicie i jeszcze relacje na bieżąco wstawiacie. Nie mówiąc, że efekty spektakularne!
I jeszcze odwiedziny z komentarzami u innych... Owszem bywnęłam, widziałam, ale nie wszędzie coś miałam siłę napisać
Ostatnie dni minęły mi na układaniu kostki granitowej( z tego co widziałam to nie tylko mi!) Jeszcze nie skończone na tip top, ale ciut pokażę. Zdjęć w trakcie prawie nie robiłam, bo czas mnie gonił(inne obowiązki), układałam nawet wieczorem przy świetle

Dokonczyłam scieżki układając kostki granitowej w miejsca na nie zostawione i zasypałam samym piaskiem by ewentualnie móc wymieniać cegłę. Placyk zaś będzie jeszcze zasypany podsypką cementowo piaskową.
anpi 21:27, 23 kwi 2023

Wymyśliłam , że teraz przejście pod pergolą na placyk nie będzie całkowicie trawiaste, bo ta i tak tam latem sucha, bo tam zraszacze nie sięgają, a świerki wodę piją A będzie to przejście przez rabatę, będzie to połączenie rabat po obu stronach pergoli. Chcę posadzić tam jakieś niewysokie rośliny. Położyłam betonowe plastry drewnopodobne dla swobodnego przejścia, na razie cztery, ale może dwa wystarczą, w trakcie używania się sprawdzi. Wysypię korą po posadzeniu roślin. Może macie pomysł co tam posadzić? Tam jest trochę cienia.
anpi 21:41, 23 kwi 2023

W międzyczasie wiosna na dobre rozgościła się w moim ogrodzie

anpi 21:46, 23 kwi 2023

Kordina 00:07, 24 kwi 2023

Uwielbiam te Twoje tajemnicze zakątki i piękne przedmioty a ten nowy kącik super wygląda z kostką
dominka 13:45, 24 kwi 2023

Romantycznie ♥
Piękny ogród Aniu
April 14:36, 24 kwi 2023

Aniu pięknie. I kostka i wiosna przebogata Bardzo malowniczo
basia3012 19:47, 24 kwi 2023

Aniu, placyki i ścieżki wychodzą rewelacyjnie. Zabudowany taras super się sprawdzi wiosną, jesienią i zimą. Bardzo mi się podobają te nowe Twoje realizacje. Fachowcy z Was na medal.
Wiosna w pełni, nie czeka na zakończenie prac. Przyroda ma swoje prawa.
Na obsadzenie tej rabaty z okrągłymi plackami betonowymi może runianka, ona lubi cień. A może kostrzewa? Ona wszędzie chyba urośnie. Albo ta roślinka płożąca, zimozielona kwitnąca na niebiesko lub biało, zapomniałam nazwy. Barwinek chyba. Może niskie paprocie?
A może tylko te placki obsypać korą a po bokach oddzielić od rabat paskiem granitowej kostki? Albo można całe przejście dookoła placków wypełnić kostką granitową.
Nie widzimy tej rabaty w całości, Ty Aniu ją widzisz i jestem pewna, że zagospodarujesz ją najlepiej.
Agatorek 11:37, 25 kwi 2023

anpi napisał(a)
W międzyczasie wiosna na dobre rozgościła się w moim ogrodzie

cudownie

A placyk z kostki wygląda super

ps. też zaglądam na wiele tematów, ale nie zawsze (a ostatnio bardzo często) nie mam kiedy coś napisać