ja też się dołączam do gratulacji - twój ogród jeszcze piękniejszy w TV niż na zdjęciach Aniu - masz talent i kamera cię lubi, naprawdę miło się oglądało
Też ubolewam, że wstrzymali program, gdzie od lat pokazują piekne naturalne, prawdziwe ogrody
Miło mi!
Prace ogrodowe przystopowane przez pogodę, ale może w przyszłym tygodniu coś uda się porobić. Z ziemi na potęgę wyłażą cebulowe, znowu działania będą utrudnione, by ich nie zdeptać
Po tych lutowych mrozach surfinie nie miały szans, tym bardziej, że wycięłam osłaniające je seslerie.
Mam nadzieję, że teraz to już tylko cieplej będzie! Już chce mi się ruszyć w ogród by ogarnąć ten pozimowy bajzek W sobotę zrobiłam tylko rekonesans i trochę z przerażeniem patrzyłam ile tej roboty będzie! Bo już architektura ogrodowa wymaga renowacji i malowania. Wiele traw do podziału. "Kałuża" do przeróbki- to nie wykonany plan z zeszłego sezonu! To tak ogólnie, a szczegółowa lista ogromna
Na parapetach też wiosna
Pierwsze papryki kiełkowałam 9 stycznia, kolejne w lutym. Mam więc sadzonki na różnym etapie.
Tu moje zatrwiany w szklarenkach z pudełek na ciastka.
Mam jeszcze siewki lewkonii ale wyniosłam do szklarni i groszki pachnące( wzeszły tylko 3 sztuki, bo siałam ze starych nasion )