Bardzo lubię takie proste kompozycje, samo piękno w całej swej prostocie Biały wazon, gałązki brzozy, delikatnie przełamane żółtym i zielonym kolorem Bardzo ładnie
Widzę, że działasz w ogrodzie i z remontem i już nawet dekoracje. Paterka świetna. Pogoda w tym tygodniu też ma być świetna, aż za bardzo nawet jak na tą porę więc będzie można działać dalejJa jeszcze muszę skończyć cięcie drzew i dopiero za rabaty się zabiorę, mam nadzieję już w tym tygodniu cokolwiek pchnąć te prace do przodu
Mi też już ręce świerzbią, mimo, że ja juz pracowałam wcześniej w ogrodzie, ale ciągle mi mało.
No to będzie co robić w tym roku. Z jednej strony to kłopot, ale z drugiej ciągle coś się dzieje, a ja to lubię.
Em drzewa ciął w sobotę, ale jeszcze z gałęziami porządek nie zrobiony
Dziś cięłam budleje, hortensje i liście ciemierników. Jak Twoje? Kwiaty trochę wstały? U mnie kilku jakby zbrązowiały końcówki pąków, ale to naprawdę jednostki.
Przycięłam też różę Ekselensę- wiem, że kwitnących jeden raz - teraz wiosną się nie tnie, ale ja w sezonie się do niej nie dostanę, jak wszystko już ruszy na rabacie. A musiałam jej wyciąć sporo starych suchych gałązek i trochę też ograniczyć, bo się mocno rozrosła i na wszystko włazi. Niezłą miałam akupunkturę - dłonie mam tak pokłute, że ledwo piszę na klawiaturze! ( nie lubię ciąć w grubych skórzanych rękawiczkach )
Zaczęłam też wybierać kamyczki z kałuży, mam zmieniać folię pod nimi. Ale zastanawiam się czy nie lepiej po prostu wkopać czarne wiaderko jak Magda, bo z tymi kamyczkami to ciągła robota, spadające liście tworzą w nich błotko
Nawet udało mi się jeszcze pomalować furtkę! Endorfiny poszły w górę! Tego mi trzeba było!