Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 21:18, 02 mar 2025

Jeszcze nie wyniosłam, bo czekałam, że może jeszcze jakieś skiełkują. Ale jutro wyniosę te trzy.
Basieksp 21:51, 02 mar 2025

Bardzo lubię takie proste kompozycje, samo piękno w całej swej prostocie Biały wazon, gałązki brzozy, delikatnie przełamane żółtym i zielonym kolorem Bardzo ładnie
Makao 21:53, 02 mar 2025

To ja też wyniosę. Moje już mają ponad 30cm.
Mam też karłowe biało-różowe do donic przed dom.
April 13:28, 03 mar 2025

Niezłe wieże pobudowałaś. Moje koty miałyby używanie. Już zrzuciły mi skrzynkę z wysiewami jesiennymi z parapetu zewnętrznego
sylwia_slomc... 20:19, 03 mar 2025

Widzę, że działasz w ogrodzie i z remontem i już nawet dekoracje. Paterka świetna. Pogoda w tym tygodniu też ma być świetna, aż za bardzo nawet jak na tą porę więc będzie można działać dalejJa jeszcze muszę skończyć cięcie drzew i dopiero za rabaty się zabiorę, mam nadzieję już w tym tygodniu cokolwiek pchnąć te prace do przodu
Margo2 21:48, 05 mar 2025

anpi napisał(a)

Po tych lutowych mrozach surfinie nie miały szans, tym bardziej, że wycięłam osłaniające je seslerie.
Mam nadzieję, że teraz to już tylko cieplej będzie! Już chce mi się ruszyć w ogród by ogarnąć ten pozimowy bajzek W sobotę zrobiłam tylko rekonesans i trochę z przerażeniem patrzyłam ile tej roboty będzie! Bo już architektura ogrodowa wymaga renowacji i malowania. Wiele traw do podziału. "Kałuża" do przeróbki- to nie wykonany plan z zeszłego sezonu! To tak ogólnie, a szczegółowa lista ogromna

Mi też już ręce świerzbią, mimo, że ja juz pracowałam wcześniej w ogrodzie, ale ciągle mi mało.
No to będzie co robić w tym roku. Z jednej strony to kłopot, ale z drugiej ciągle coś się dzieje, a ja to lubię.
anpi 22:53, 05 mar 2025

Makao napisał(a)
To ja też wyniosę. Moje już mają ponad 30cm.
Mam też karłowe biało-różowe do donic przed dom.

To duże już masz! A o karłowych nie słyszałam.
anpi 22:56, 05 mar 2025

April napisał(a)
Niezłe wieże pobudowałaś. Moje koty miałyby używanie. Już zrzuciły mi skrzynkę z wysiewami jesiennymi z parapetu zewnętrznego

Mój kot na szczęście nie łazi po parapetach. W domu tylko je i śpi, pewnie na dworze się wyłazi wszędzie, bo włóczykij podwórka się nie trzyma.
anpi 23:31, 05 mar 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że działasz w ogrodzie i z remontem i już nawet dekoracje. Paterka świetna. Pogoda w tym tygodniu też ma być świetna, aż za bardzo nawet jak na tą porę więc będzie można działać dalejJa jeszcze muszę skończyć cięcie drzew i dopiero za rabaty się zabiorę, mam nadzieję już w tym tygodniu cokolwiek pchnąć te prace do przodu

Em drzewa ciął w sobotę, ale jeszcze z gałęziami porządek nie zrobiony
Dziś cięłam budleje, hortensje i liście ciemierników. Jak Twoje? Kwiaty trochę wstały? U mnie kilku jakby zbrązowiały końcówki pąków, ale to naprawdę jednostki.
Przycięłam też różę Ekselensę- wiem, że kwitnących jeden raz - teraz wiosną się nie tnie, ale ja w sezonie się do niej nie dostanę, jak wszystko już ruszy na rabacie. A musiałam jej wyciąć sporo starych suchych gałązek i trochę też ograniczyć, bo się mocno rozrosła i na wszystko włazi. Niezłą miałam akupunkturę - dłonie mam tak pokłute, że ledwo piszę na klawiaturze! ( nie lubię ciąć w grubych skórzanych rękawiczkach )
Zaczęłam też wybierać kamyczki z kałuży, mam zmieniać folię pod nimi. Ale zastanawiam się czy nie lepiej po prostu wkopać czarne wiaderko jak Magda, bo z tymi kamyczkami to ciągła robota, spadające liście tworzą w nich błotko
Nawet udało mi się jeszcze pomalować furtkę! Endorfiny poszły w górę! Tego mi trzeba było!
anpi 23:36, 05 mar 2025

Margo2 napisał(a)

Mi też już ręce świerzbią, mimo, że ja juz pracowałam wcześniej w ogrodzie, ale ciągle mi mało.
No to będzie co robić w tym roku. Z jednej strony to kłopot, ale z drugiej ciągle coś się dzieje, a ja to lubię.

Dziś trochę podziałałam w ogrodzie, nie mogłam się powstrzymać by nie wyjść w taką słoneczną pogodę mimo, że mam w domu rozgrzebany remoncik