Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

Kordina 09:56, 01 lut 2025

anpi napisał(a)

Praktykuję co roku! Krzaki oblepione owocami!

No właśnie, ale nie powinno tak być, jeśli kupuję profesjonalne nasiona, to powinny mieć przynajmniej 90% wschodów i dorodny zbiór.W zeszłym roku wysiałam do gruntu cynie i chyba ze 3 nasiona wzrosły, więc w tym namoczyłam nasiona i żadne nie wzeszło, podobnie jak szałwia błyszcząca, na 15 nasion ŻADNE nie wzeszło...

anpi napisał(a)

Na przykład nie zmarzły supertunie w gruncie przy placyku i mają zielone listki!

O!! A to ciekawe
Rumianka 18:37, 01 lut 2025

Kawał pracy juz za Tobą. wycinanie jest bardzo pracochłonne, ale od razu efekt widoczny. U mnie miskanty i rozplenice jeszcze nie wyciete...
Alija 21:06, 01 lut 2025

Aniu, sporo już podziałałaś w ogrodzie, ja też już pracuję, bo pogoda wręcz nas do tego zmusza.
Podziwiam wysiewy, jakoś nigdy mi się nie udawały, a jak już coś wzeszło to koty się tym zajęły,
tak więc dałam sobie z tym spokój.
Filmik oczywiście obejrzałam, super.
ewsyg 20:38, 04 lut 2025

Aniu,widziałam Twój piękny ogród i jego miłą właścicielkę. Ja też zaczęłam prace ogrodowe i czas pomyśleć o sianiu.
Margo2 21:28, 12 lut 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ja dwa lata temu byłam bez lampy z oknem od wschodu. Pomidorki siane po 15 marca w miarę dały radę, w każdym razie był zbiór owoców. W zeszłym roku kupiłam bardzo tanie lampy (4 sztuki za około 45 zł). Zbiór miałam mega duży. Polecam.

Cały czas się zastanawiam, czy kupić.

Aniu, pogoda sprzyjała pracom ogrodowym. A teraz musimy przystopować.
Ciekawe czy po tych mrozach supertunie przezimują.
Ja mam wrażenie, że moje w doniczce też żyją. Ale sa przykryte gałązkami iglaków. Chociaż myślę, że teraz juz niestety będzie po nich
anpi 22:01, 12 lut 2025

Zuza, prace ogrodowe jak wiadomo przystopowały z powodu mrozu. Dla mnie przynajmniej nie ma pokuszenia by iśc do ogrodu i mogę coś podziałać w domu. Remoncik trwa.
Dałam też dziś do kiełkowania kolejne papryki, zakupiłam Oleńkę- słodką. Długie już skiełkowały, czekam na zielony listek i będę sadzić.
anpi 22:12, 12 lut 2025

Kordina napisał(a)

No właśnie, ale nie powinno tak być, jeśli kupuję profesjonalne nasiona, to powinny mieć przynajmniej 90% wschodów i dorodny zbiór.W zeszłym roku wysiałam do gruntu cynie i chyba ze 3 nasiona wzrosły, więc w tym namoczyłam nasiona i żadne nie wzeszło, podobnie jak szałwia błyszcząca, na 15 nasion ŻADNE nie wzeszło...

Cynie wysiewam ze swoich zebranych nasionek prosto do gruntu, zawsze coś zejdzie. Jakieś jedne kupiłam teraz, ciekawe jak będą wschodziły!?
anpi 22:15, 12 lut 2025

Rumianka napisał(a)
Kawał pracy juz za Tobą. wycinanie jest bardzo pracochłonne, ale od razu efekt widoczny. U mnie miskanty i rozplenice jeszcze nie wyciete...

Oj jeszcze sporo traw mi zostało do cięcia. Czekamy na ciepełko.
anpi 22:30, 12 lut 2025

Alija napisał(a)
Aniu, sporo już podziałałaś w ogrodzie, ja też już pracuję, bo pogoda wręcz nas do tego zmusza.
Podziwiam wysiewy, jakoś nigdy mi się nie udawały, a jak już coś wzeszło to koty się tym zajęły,
tak więc dałam sobie z tym spokój.
Filmik oczywiście obejrzałam, super.

Mojego kota na szczęście nie interesują wysiewy, wogóle nie skacze na parapety
Ewa777 11:53, 13 lut 2025

Wreszcie mi też udało się obejrzeć odcinek "Roku w ogrodzie" Z Tobą Aniu, w Twoim ogrodzie. Cudowny masz ogród, pięknie się prezentuje z lotu ptaka, jak również w przybliżeniu na wszelkie detale