Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

UlaB 17:14, 02 sie 2018

Karola, to ja tez dodam ze mam okna połaciowe - juz na malej wysokosci to dla mnie tragedia Ale w gotowcu wygrala lokalizacja i jakos to zaakceptowalismy

Tak patrząc na fotki to chyba nie bedzie tragedii jesli tych okien nie bedzie. Dobrze sie domyslam ze bylyby od południa? Ja bym zrobila pełny dach.
popcorn 21:30, 02 sie 2018

Chyba okien nie zrobię. Tak byłyby od południa. Dzięki dziewczyny .

Dziś koszenie trawnika i hamak

Czekam na doniczki, chyba jutro przyjdą, będę rozsadzac hosty

Miłego!!
popcorn 15:17, 03 sie 2018

Doniczki nie przyszły. Ale przyszedł projekt. Mam co czytać przez weekend, gruuuuby

musze pozaznaczać strony do których mam uwagi i na przyszły tydzień chcę się umówić z projektantką. Mam nadzieję sprawnie mi zrobi adaptację tak że za 2 tyg jak będą mapki wystąpić o pozwolenie na budowę

Jak gość powycina wszystkie drzewa (jeszzce 6 mu zostało czyli 2-3 dni, bo zabiera na przyczepkę po 2), zamawiam piasek i koparkę i piwniczkę. Choć z tym się nie spieszy i zastanawiam się czy tego nie przełożyć bliżej robienia ogrodzenia. hmmm
Dopiero jak będzie ogrodzenie to zacznę coś działać na tyłach.
Muszę też zaleźć kogoś do koszenia działki. Jeszcze może nie na już, ale za miesiąc bedzie znowu busz, heh.

A póki co hamak i kilkaset stron projektu haha szkoda że się słabo na tym znam, potrzebowałabym z rok żeby się wgryźć w temat

miłego!

tulucy 08:57, 04 sie 2018

popcorn 09:29, 04 sie 2018

dzięki Łucja! ale masz okien! I jak wysoko! I ile roślin na parapetach wow

buziaki i miłego weekendu!
jolanka 09:45, 04 sie 2018

Karolka, czytam dyskusję o oknach i....
Moi sąsiedzi mają takowe w dachu i piękną antresolę. Już kilka razy musieli wzywać ekipy bo "coś" albo podciekało po dużym deszczu albo "coś" tam się rozszczelniło po dużych upałach. Za każdym razem to duuuuże koszty. Poza tym latem dom się baaaardzo nagrzewa a zimą ciepło tymi oknami szybciutko ucieka. Koszty ogrzewana sporo wyższe- to po rozmowie z nimi Będą teraz chyba robić jakieś rolety ale to znowu koszty. Widok nieba piękny ale....
Ja bym nie robiła, chyba za dużo kłopotu. O czyszczeniu możesz zapomnić, sąsiad raz już wchodził na dach aby umyć i więcej powiedział tego nie zrobi
popcorn 10:29, 04 sie 2018

Skłaniam się na 99% ku temu żeby tych okien nie robić. Liczę że będzie jasno. I lampy będą na tym suficie, mam nadzieję że to wystarczy. Nie miała baba kłopotu bo jej się wysoki sufit zamarzył

dzięki Dziewczyny!
12:40, 04 sie 2018
Ja mam poddasze z oknami dachowymi ....budowałambojakos tobedzie a tam sie tylko spi od 3 lat głównie weekendowo i wakacyjnie .

Okna te myje max 2x w roku ...nie opłaca się bo po kazdym deszczu sa bardziej uciapane niz przed. Szczesliwie nic mi nie przcieka ale nie polecam

Nie robiłabym juz takich ☹

A jakajest wysokosc w tym projekcie pomieszczenia od podłogi do góry okna ?

Bo jak juz to bym nachylenie dachu zmieniła podnoszac sciane na 3.5 m albo nawet na 4.0m i zrobic takie wysokie okna z doświetldm nad drzwiami ....warto to przemyslec

Nikt nie jest za oknami w dachu to chyba juz rozmiesz ze to ładnie wyglada na zdjeciu w uzytkowaniu niekoniecznie
popcorn 12:47, 04 sie 2018

Justynko nie chcę zmieniać konstrukcji, ktoś to wymyślił i wygląda dobrze, podnoszenie ścian i zmiany nachylenia dachu tworzą potworki... Sufit zaczyna się standard na wysokości 260 cm (tyle ma ściana), szczyt jest na wysokości 4,5 metra.

pozdrawiam
17:42, 04 sie 2018
Mnie sie marzy salon 3.3 lub 3.5m wysoki pokoje nie ale salon z kuchnia tak własciwie to jak 4.5 bez okien bedzie kiepskie to płaski sufit podwieszany zawsze dorobisz na dowolnej wysokosci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies