Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :)

sylwia_slomc... 13:42, 10 sie 2018

Powodzenia
AgataP 17:01, 10 sie 2018

Karola się dzieje widzę, no ale jak mogłoby być inaczej...
buźka, ogromnie się cieszę że masz swoje miejsce
Mirka 19:41, 10 sie 2018

popcorn napisał(a)
Załamałam się dzisiaj. Kobitka z gminy powiedziała mi że pismo które do mnie wystosują brzmi mniej więcej tak, że oni nie sa stroną orzekającą o właściwości projektu budowlanego tylko Starostwo. No krew mnie zalała. Chodzi o to żeby mi napisali że jak nie zrobię garażu to nikt mi niczego nie oprotestuje... heh
masakra.

Zastanawiam się teraz czy nie wystąpić o nowe warunki zabudowy w takim razie, bo zanim ogarnę Starostwo minął kolejne tygodnie jeśli nie miesiąc

Karola rezygnację z garażu robisz w adaptacji projektu. Jeśli masz zgody projektanta projektu(a takie się dostaje przy zakupie projektu) na zmiany to możesz mieć garaż lub zrobić z niego pokój.
Wiem bo jestem w trakcie budowy domu.
Dowiedz się od projektanta jakie zmiany możesz w projekcie zrobić.
Ps. Co masz w warunkach zabudowy napisane?
popcorn 07:29, 11 sie 2018

Sylwia, Agata, dzięki

Mirka, co do projektu to wiem, wszystko mogę zmienć.
Chodzi o to że w warunkach zabudowy mam dom jednorodzinny z garażem w bryle. I to bedzie trudne do przeskoczenia. Bo ja tego garażu w bryle nie chcę heh
Mirka 09:33, 11 sie 2018

popcorn napisał(a)
Sylwia, Agata, dzięki

Mirka, co do projektu to wiem, wszystko mogę zmienć.
Chodzi o to że w warunkach zabudowy mam dom jednorodzinny z garażem w bryle. I to bedzie trudne do przeskoczenia. Bo ja tego garażu w bryle nie chcę heh
To teraz rozumiem o co chodzi.Ja bym z tymi warunkami pojechała do urzędu i na miejscu pytała co z tym zrobić. Bo jak będziesz pisać to będą Cię tak odsyłać.
Ja w swoich warunkach miałam napisane że muszę się od krawędzi drogi odsunąć budynkiem 40 M.Poszłam zapytać czy nie można zmienić na mniejszą odległość bo chodziło mi o przyłącza wody i prądu że będzie spory koszt podłączenia.
Kazali mi wystąpić o nowe warunki i bez problemu dostałam.Powodzenia
popcorn 21:11, 11 sie 2018

Mirko a ile czekałaś na nowe warunki? Bo to pół roku u nas... heh

załamałam się trochę.

Dokładnie tak zrobi moja architekt, idzie we wtorek do inspektor nadzoru z tym papierem spytać konkretnie. A w czwartek będzie ten facet w gminie więc zadzwonię i poprosze o to piwmo w tonie takim żeby tego garażu mogło nie być... może się uda...
ostatecznie garaż dorysujemy... na projekcie. Nie wiem jak to wyjdzie, strach się bać...

miłego wieczoru, pracuję dziś do pierwszej
Mirka 21:45, 11 sie 2018

popcorn napisał(a)
Mirko a ile czekałaś na nowe warunki? Bo to pół roku u nas... heh

załamałam się trochę.

Dokładnie tak zrobi moja architekt, idzie we wtorek do inspektor nadzoru z tym papierem spytać konkretnie. A w czwartek będzie ten facet w gminie więc zadzwonię i poprosze o to piwmo w tonie takim żeby tego garażu mogło nie być... może się uda...
ostatecznie garaż dorysujemy... na projekcie. Nie wiem jak to wyjdzie, strach się bać...

miłego wieczoru, pracuję dziś do pierwszej

Karola ja na nowe warunki czekałam miesiąc. Pisz co ci odpowiedzą. Pozdrawiam
popcorn 22:23, 11 sie 2018

Kurcze to może warto tak zrobić. Zobaczymy. Choć kobitka w gminie mi powiedziała że poczekam pół roku... heh masakra.
popcorn 07:34, 14 sie 2018

Byłam wczoraj na działce. Zebrałam wiaderko śliwek, jeszzce z pięć pewnie by dało radę, haha tylko co z nimi robić? Kurom będę dawać
Prace z wycinką drzew się nie posunęły, muszę spytać tego gościa, ale nie chcę go też poganiać znalazłam gościa który mi skosi trawę kosiarką talerzową/traktorem.

Po drodze zatrzymałam się przy jednej działce spytać gościa o jego ogrodzenie, bo chcę takie samo. Robił sam ze szwagrem. Następnym razem mi powie ile by chcieli za zrobienie takiego u mnie Gość robi też domki ogrodowe dla dzieci z drewna, więc może zrobi mi drzwi od piwniczki

pogadałam też z sąsiadem, drugi raz mi mówi "trawę trzeba kosić" hehe i powiedział mi że ten gośc który kosi dwie działki dalej jest chętny skosić i tutaj Piwo muszę mu przywieźć następnym razem bo okazuje się że załatwiłam tę sprawę od ręki i niedrogo, z czego się bardzo cieszę

miłego dnia!
BKosimkArt 08:15, 14 sie 2018

Super że się układa!
dzielna Ty!