Ja z konwalią byłabym ostrożna. U mnie kiedyś była, to zbita darń się z niej zrobiła. Taki sfilcowany kożuch. Dąbrówce, to wydaje mi się, że dasz radę. Przepiękne ostróżki Tobie Wacku wyrosły. Aż trudno uwierzyć, że to z wysiewu. I orliki piękne. A u mnie brunnera się nie rozsiewa. Tylko tworzy się coraz większa kępka. Może mam inną odmianę? Ale ja chyba obcinam przekwitłe kwiaty bo dla mnie najpiękniejsze w brunerze są listki. Pozdrawiam.
Aha, paprocie to giganty. Czy to pióropusznik strusi? Moje jeszcze nie rozwinęły się. Ja mam narecznicę samczą.
I znowu mam wątpliwości co do konwalii.
Za jakiś czas zobaczę co pokażą te wysiane ostróżki.
Orliki wyrosły gigantyczne. Mają pąki. Ciekawy jestem jakie kwiaty będą. Brunerę mam w balii więc będę uważał na ewentualne siewki.Zgadzam się z Tobą co do urody brunery. Gdy ją kupowałem,to własnie jej liście zwróciły moją uwagę.
Paprocie to rzeczywiście pióropuszniki. Zawsze mi się podobały i wreszcie mam
Pióropusznik jest piękny. Może uprawiam czarnowidztwo ale.... Miałam go u nas w ogródku przez około 5 lat. Rósł blisko kostki brukowej i był taki silny, że uniósł nam jedną czy dwie kostki w górę, ponad inne. Ponieważ baliśmy się, że kiedyś ktoś zaczepi nogą o wystające ku górze kostki więc usunęliśmy piórpusznika. Teraz mamy kilka narecznic samczych. Narecznica rośnie w kępie, nie puszcza rozłogów.
Wacku, to piękne, że facet tak stara się ubarwić swoje otoczenie. Wrażliwy człowiek z Ciebie. Przepraszam za taką uwagę, to taka moja, mała refleksja.
Przed chwilą byłem u Ciebie.
Pióropuszniki zawsze mi się podobały. Widziałem je w różnych parkach i zawsze zwracałem na nie uwagę. Będę się starał aby rosły pojedyncze egzemplarze. Na mojej rabacie pod płotem nie boję się, że zrobią krzywdę.
Nerecznica tez ładnie wygląda. Jeśli ją znajdę to kupię ale tylko jedną sztukę bo już mam wrażenie, że pióropuszników zbyt wiele posadziłem.
Za refleksję nie musisz przepraszać. Jestem zaszczycony. Na Ogrodowisku jest wielu facetów ogrodników.
Każdy kto lubi rośliny, przyrodę ma w sobie iskrę wrażliwości