Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

deszczowymaj 22:09, 08 maj 2020

No nareszcie i jak najbardziej jest co pokazywać

Brunnera śliczna (nawet nie wiedziałam ,że ona się wysiewa)
Pieńki z rojnikami ..świetny pomysł ..może zgapię

Dąbrówka ..tak właśnie się rozrasta a i wysiewa się bardzo ,kiedyś próbowałam się jej pozbyć ..pożarła mi pół rabaty,noo ale nie dała się i jest do dzisiaj teraz tylko odrobinę ją ograniczam.

Bardzo ładna ta jasna kępka

Azalia Cudna
Waclaw 22:09, 08 maj 2020

Katkak napisał(a)
Wacuś brunnera bankowo się wysieje. Wypatruj maluszków

Zazwyczaj maluszki są przeze mnie wyplewione bo nie wiem, że to maluszki, myślę, że chwaściuszkii rach, ciach, ciach.
Wyjątkiem są maluszki ciemiernika ( bo je dojrzałem zaraz po tym jak dostałem od Sylwii. Popatrzyłem i odkrycie: u mnie też są!
Waclaw 22:12, 08 maj 2020

kasiek napisał(a)
Nie było

poprawiłem się
Waclaw 22:14, 08 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
No nareszcie i jak najbardziej jest co pokazywać

Brunnera śliczna (nawet nie wiedziałam ,że ona się wysiewa)
Pieńki z rojnikami ..świetny pomysł ..może zgapię

Dąbrówka ..tak właśnie się rozrasta a i wysiewa się bardzo ,kiedyś próbowałam się jej pozbyć ..pożarła mi pół rabaty,noo ale nie dała się i jest do dzisiaj teraz tylko odrobinę ją ograniczam.

Bardzo ładna ta jasna kępka

Azalia Cudna

Dziękuję
Trochę zastanawiam się nad dąbrówką. Ona pięknie wygląda w dużej kępie ale w zbyt dużej ..... A u mnie nie ma jak ograniczyć.
deszczowymaj 22:18, 08 maj 2020

Waclaw napisał(a)

A u mnie nie ma jak ograniczyć.

Wacław wyrwiesz nadprogramowe kępki i po problemie one mają płytko korzonki
sylwia_slomc... 22:43, 08 maj 2020

Wacław tobie tam potrzeba roślin które będą ładnie i w miarę szybko przyrastały jak się rozrosną nad miarę zrobisz sadzonki przeniesiesz w inne miejsca na rabatach pod dębem, bo przecież kiedyś powstaną Konwalie bym tam wyrwała, ale z korzonkami i posadziła w miejsca które będzie mogła swobodnie wypełnić, cudnie pachnie, robi zielony dywan( leśny dywan) pasuje do Twojego założeniaalbo posadziła pomiędzy paprocie, też fajnie zagrają razem i podkreślą sobie nawzajem fakturę liści
Balia cudnie obsadzona z roku na rok będzie cieszyć bardziej, nie tylko balia, każda rabata da więcej radości co roku
Katkak 04:29, 09 maj 2020

Waclaw napisał(a)

Zazwyczaj maluszki są przeze mnie wyplewione bo nie wiem, że to maluszki, myślę, że chwaściuszkii rach, ciach, ciach.
Wyjątkiem są maluszki ciemiernika ( bo je dojrzałem zaraz po tym jak dostałem od Sylwii. Popatrzyłem i odkrycie: u mnie też są!

Siewek brunery Jack Frost nie wyplewisz, bo jest identyczna jak matka, taka marmurkowa'
Dorota123 20:31, 09 maj 2020

Tak jak Sylwia jestem za zostawieniem konwalii. Tobie potrzeba dużo roślin na nową rabatę, a między paprociami będą wyglądać bardzo naturalnie.
Waclaw 09:12, 10 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)

Wacław wyrwiesz nadprogramowe kępki i po problemie one mają płytko korzonki

Zgadzam się z Sylwią, że potrzebuję tam roślin. Niech się rozrasta ta dąbrówka
Waclaw 09:15, 10 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wacław tobie tam potrzeba roślin które będą ładnie i w miarę szybko przyrastały jak się rozrosną nad miarę zrobisz sadzonki przeniesiesz w inne miejsca na rabatach pod dębem, bo przecież kiedyś powstaną Konwalie bym tam wyrwała, ale z korzonkami i posadziła w miejsca które będzie mogła swobodnie wypełnić, cudnie pachnie, robi zielony dywan( leśny dywan) pasuje do Twojego założeniaalbo posadziła pomiędzy paprocie, też fajnie zagrają razem i podkreślą sobie nawzajem fakturę liści
Balia cudnie obsadzona z roku na rok będzie cieszyć bardziej, nie tylko balia, każda rabata da więcej radości co roku

Konwalie zostaną. Inne rośliny tez będę dosadzał. Zobaczę co z tego wyniknie.
Zgadzam się z Tobą, że z każdym rokiem rabaty lepiej wyglądają. Balia również. Rośliny nabierają masy i to dlatego