Ciesze się Irenko z twoich odwiedzin.
Dziękuję za deklarację. Paproci mam już wystarczająco dużo. Fiołków mi trochę wypadło. Z innymi roślinami na razie muszę wyhamować bo na tej przygotowanej rabacie postanowiłem sadzić jedynie zielone, białe i niebieskie. Kalina majowa spełnia ten "warunek" . Czy ona w półcieniu dobrze będzie kwitła?
Do Wrocławia w erze "przedwirusowej" często zaglądałem. Obecnie wstrzymałem wszelkie wyjazdy. Jak wyjazdy odblokują to chętnie Cię odwiedzę bo masz piękny ogród. Jednak obecnie to niemożliwe. Skontaktujemy się na priv.
Co do studni to wiem, że głębinowe sporo kosztują jednak jeśli się zdecyduję to na taką około 6m. Koszt takiej jest minimalny ( kilkaset zł)
Piotrze! Nareszcie
Miło, że się odezwałeś. Zniknąłeś z forum. Mam nadzieję, że będzie można znowu zobaczyć Twój ogród?
Dzisiaj położyłem przewód do pompy, hydraulik skończył podłączanie wody i zasypałem rów. Trawnik zrujnowany. Pompka będzie w fontannie. Fontanna przelewowa. Mam nadzieję, że w końcu się za nią zabiorę.
Kalina biała i w półcieniu super sobie poradzi. Fiołki tez białe z niebieskim oczkiem.
Możesz też tam dać białą magnoli ę, wczesną wiosną będzie cieszyć.
No jest teraz zwariowana sytuacja, może nie długo się to skończy, w każdym bądź razie na razie nie wszystko, co się wysiało wywalam
Ja nadwyżki na razie sadzę do doniczek. Może kiedyś się komuś przydadzą.
Piszę "na razie" bo nadwyżek mam prawie tyle co nic. Za parę lat, gdy będę ograniczał rośliny przybędzie tych zapasów
Bo ja za bardo nie mam co pokazywać. Wciąż to samo. Jakość zdjęć telefonem bardzo kiepska. Stresuję się, że Wasze zdjęcia takie profesjonalne a moje byle jakie. Na szczęście stres nie taki wielki.
W balii już drugi rok posadzone rośliny. Już w 2019 mi się podobały. Co pokażą w tym roku? Wcześniej nie widziałem kwiatów brunery. Zaskoczyły mnie jej drobne liście wiosną. Gdy ją kupowałem miała piękne, duże.
W pieńku chyba słonecznica,. Dwa kolory.
Rojniki przetrwały
Tę misę muszę jeszcze oplewić.