Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Piotr_ 20:58, 05 maj 2020

A u cb robota idzie ogród się rozrasta pozdrawiam, pospacerowałem i macham
Waclaw 00:06, 06 maj 2020

Milka napisał(a)
Piękne to miejsce ze stawem
Sporo się u ciebie dzieje.
Gdybyś był w moich okolicach dałabym ci paprocie, one bardzo szybko się rozrastają, fiołów tez mam nadwyżki i sporo innych roślin. Wysiały się też 2 kaliny majowe, żal wyrzucić, trzymam, może trafi się okazja i komuś dam.
My też myślimy o studni, bo z wodą coraz gorzej, ale to duży koszt i z racji obecnej sytuacji odkładamy to na później, pozdrawiam

Ciesze się Irenko z twoich odwiedzin.
Dziękuję za deklarację. Paproci mam już wystarczająco dużo. Fiołków mi trochę wypadło. Z innymi roślinami na razie muszę wyhamować bo na tej przygotowanej rabacie postanowiłem sadzić jedynie zielone, białe i niebieskie. Kalina majowa spełnia ten "warunek" . Czy ona w półcieniu dobrze będzie kwitła?
Do Wrocławia w erze "przedwirusowej" często zaglądałem. Obecnie wstrzymałem wszelkie wyjazdy. Jak wyjazdy odblokują to chętnie Cię odwiedzę bo masz piękny ogród. Jednak obecnie to niemożliwe. Skontaktujemy się na priv.
Co do studni to wiem, że głębinowe sporo kosztują jednak jeśli się zdecyduję to na taką około 6m. Koszt takiej jest minimalny ( kilkaset zł)
Waclaw 00:13, 06 maj 2020

Piotr_ napisał(a)
A u cb robota idzie ogród się rozrasta pozdrawiam, pospacerowałem i macham

Piotrze! Nareszcie
Miło, że się odezwałeś. Zniknąłeś z forum. Mam nadzieję, że będzie można znowu zobaczyć Twój ogród?
Dzisiaj położyłem przewód do pompy, hydraulik skończył podłączanie wody i zasypałem rów. Trawnik zrujnowany. Pompka będzie w fontannie. Fontanna przelewowa. Mam nadzieję, że w końcu się za nią zabiorę.
Piotr_ 11:29, 06 maj 2020

Jak tak mam że znikam i się pojawiam hehe to zapraszam do mnie
Dorota123 10:35, 07 maj 2020

Waclaw napisał(a)

Dorotko, jestem codziennie u Ciebie ale nie pamiętam abyś pokazywała. Pokaż proszę.
No to pokazałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4022-w-moim-malym-ogrodeczku-dorota?page=976#post_4
Milka 05:29, 08 maj 2020

Waclaw napisał(a)

Ciesze się Irenko z twoich odwiedzin.
Dziękuję za deklarację. Paproci mam już wystarczająco dużo. Fiołków mi trochę wypadło. Z innymi roślinami na razie muszę wyhamować bo na tej przygotowanej rabacie postanowiłem sadzić jedynie zielone, białe i niebieskie. Kalina majowa spełnia ten "warunek" . Czy ona w półcieniu dobrze będzie kwitła?
Do Wrocławia w erze "przedwirusowej" często zaglądałem. Obecnie wstrzymałem wszelkie wyjazdy. Jak wyjazdy odblokują to chętnie Cię odwiedzę bo masz piękny ogród. Jednak obecnie to niemożliwe. Skontaktujemy się na priv.
Co do studni to wiem, że głębinowe sporo kosztują jednak jeśli się zdecyduję to na taką około 6m. Koszt takiej jest minimalny ( kilkaset zł)

Kalina biała i w półcieniu super sobie poradzi. Fiołki tez białe z niebieskim oczkiem.
Możesz też tam dać białą magnoli ę, wczesną wiosną będzie cieszyć.
No jest teraz zwariowana sytuacja, może nie długo się to skończy, w każdym bądź razie na razie nie wszystko, co się wysiało wywalam
Waclaw 15:50, 08 maj 2020

Milka napisał(a)

Kalina biała i w półcieniu super sobie poradzi. Fiołki tez białe z niebieskim oczkiem.
Możesz też tam dać białą magnoli ę, wczesną wiosną będzie cieszyć.
No jest teraz zwariowana sytuacja, może nie długo się to skończy, w każdym bądź razie na razie nie wszystko, co się wysiało wywalam

Ja nadwyżki na razie sadzę do doniczek. Może kiedyś się komuś przydadzą.
Piszę "na razie" bo nadwyżek mam prawie tyle co nic. Za parę lat, gdy będę ograniczał rośliny przybędzie tych zapasów
deszczowymaj 18:13, 08 maj 2020

Czy mi się wydaje , czy dawno zdjęć nie było ?
kasiek 20:36, 08 maj 2020

Nie było
Waclaw 21:15, 08 maj 2020

Bo ja za bardo nie mam co pokazywać. Wciąż to samo. Jakość zdjęć telefonem bardzo kiepska. Stresuję się, że Wasze zdjęcia takie profesjonalne a moje byle jakie. Na szczęście stres nie taki wielki.
W balii już drugi rok posadzone rośliny. Już w 2019 mi się podobały. Co pokażą w tym roku? Wcześniej nie widziałem kwiatów brunery. Zaskoczyły mnie jej drobne liście wiosną. Gdy ją kupowałem miała piękne, duże.

W pieńku chyba słonecznica,. Dwa kolory.

Rojniki przetrwały

Tę misę muszę jeszcze oplewić.