Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 15:51, 18 sie 2020

basia3012 napisał(a)

Dziękuję za relację. Przepiękne miejsca odwiedziłeś. W Kurniku byłam jako dziecko jadąc z rodzicami do Zielonej Góry a właściwie przez Zieloną Górę do Berlina. Pamiętam, utkwiła mi w pamięci podłoga w pałacu. Była drewniana z wzorem w dwóch kolorach lub więcej. To były czasy. Syrenka, namiot i kuchenka na palniku gazowym. Ach, dawno to było.

Wacku, takie figury z baletnicą? Widać, że taniec masz we krwi. Mistrz parkietu pewnie z Ciebie jest.
Pozdrawiam

Lubię zwiedzać zamki i ogrody. Tym razem nie odwiedziłem zamku w Kórniku lecz jedynie park. Zamek ostatni raz oglądałem dwa albo trzy lata temu. Była duża kolejka i zrezygnowaliśmy tym razem. Pamiętam te oryginalne posadzki.
Czasy wędrowania z namiotem i kuchenką oczywiście pamiętam. Czasami się zastanawiam czy to rodzice wpoili mi zamiłowanie do podroży? Jako dzieci corocznie robiliśmy z rodzicami rajd dookoła Polski. Właśnie tak: namiot, kuchenka i ponton. Pamiętam herbatę którą zaparzyliśmy czerpiąc czajnikiem wodę z jeziora w Kruszwicy. Pamiętam tatę opowiadającego legendę o Popielu. Po rozbiciu namiotu było już ciemno. Dziwna była to herbata jakaś taka "treściwa". Wszyscy myśleliśmy, że to po prostu fusy. Rano okazało się, że w herbacie było mnóstwo larw komarów. Żyję i wspominam to zdarzenie ze śmiechem. Też przygoda!
A tańczyć, i owszem, uwielbiam
Wzajemnie pozdrawiam
Waclaw 16:10, 18 sie 2020

anabuko1 napisał(a)

Fajnie ci z tymi podróżami, zwiedzeniami, zamkami, ogrodami, roślinkami.
Same przyjemności i radości.
I super!!
Pozdrówki zostawiam

Już jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że w życiu najważniejsza jest miłość i radosne przeżycia.
Staram się realizować marzenia.
Zarówno sobie jak i innym życzę: mieć odwagę marzyć i spełnienia marzeń
Waclaw 16:18, 18 sie 2020

deszczowymaj napisał(a)

Hej Wacław Pięknie razem wyglądacie

Widzę,że za długo na tyłku nie usiedzisz podróże zwiedzanie spacery , świetne miejsca odwiedzasz
Skrzyp w takiej masie faktycznie fajnie wygląda ..taka zwiewna chmurka

dziękuję
Takie zwiedzanie rynku starego miasta również lubię. Przygrywający puzonista niestety na zdjęciu się nie zmieścił ale słuchaliśmy do bardzo późnego wieczora a jego ( puzonisty) sączące się melodie oraz blask stylowych latarni spowijały nas zwiewną chmurką

sylwia_slomc... 16:50, 18 sie 2020

Macham
Waclaw 18:21, 18 sie 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham

lubię Twoje machanie
I ja Tobie macham
kasiek 18:30, 18 sie 2020

O widze że i Ty nie siedzisz w miejscu, świetne wycieczki, a fota z baletnicą - superaśna, trzeba jeszcze potrenować nad uniesieniem nogi
Waclaw 18:32, 18 sie 2020

Z Poznania szurnęliśmy do Wrocławia. I gdzie? Oczywiście do botanika
Ogród nas przywitał zacnie

Po wizytach w ogrodach ( różnych) w ciągu lata ten ogród zrobił mi niespodziankę. Spodziewałem się niewielu kwitnących a tu:
Waclaw 18:38, 18 sie 2020

ogród skrzy się kolorami

idealnie przystrzyżone bukszpany. Ładnie skomponowane.
Waclaw 18:42, 18 sie 2020

Gdy róża za ławka w pełni rozkwitnie będzie szał

są i donicowe

domki dla owadów, a jakże
Waclaw 18:45, 18 sie 2020