Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

Gardenarium 21:43, 15 cze 2012

To jest świadome przesadzanie, ciężkie, trudne ale z sukcesem.

Obkopujemy daleko, poza obręb korzeni ile się da.

Prawie gotowe, potem podbieramy od spodu i wciągamy na szmatę i eksportujemy na nowe miejsce.

Po posadzeniu w dobrą ziemię dla iglaków obficie podlewamy i zraszamy. Ściólkujemy korą.

Instagram Ogrodowiska
monitka 21:46, 15 cze 2012

Danusiu bardzo ci dziękuję w takim razie zaraz lecę podlać roślinki żeby je przygotować do przesadzania.

No i widzę że sporo błędów popełniałam....
Konstancja30 21:50, 15 cze 2012

Danusiu w każdym prawie wątku doradzasz i uczysz ... czy ktoś wpadł na pomysł zebrania tych rad w osobnym wątku ? ... też dziękuję za krok po kroku
Matka 22:03, 15 cze 2012

Danusiu, czy mój ogród mialby szansę byc tak piękny?????chyba nienever

Gabik-cudo masz
kaisog1 22:04, 15 cze 2012

Bogda - co Ty tak narzekasz ciągle??? Myślisz, że da się wszystko tu i teraz? Nie kochana to wymaga czasu CIERPLIWOŚCI

popcorn 22:05, 15 cze 2012

Ale cudo. A jak kolorowo! Niby te same rosliny, a jak bardzo inaczej! I nie wiem jakim cudem, ale teraz jest wiecej miejsca... super
Gardenarium 22:09, 15 cze 2012

Ogród przede wszystkim wymaga pracy, Jak jest duży wymaga pracy i czasu, oraz systematyczności. Bez tego nie będzie piękny. Same chęci nie wystarczą.
Najłatwiej zadbać o trawnik, bo to tylko praca nasza jest i...woda oraz nawóz oczywiście.

Instagram Ogrodowiska
bociek 22:14, 15 cze 2012

GabiK, Danusiu, B O M B O N I E R K A. Piekna i preofesjonalna transformacja. Gratuluje Wam obu I ciesze sie z kolejnego pieknego ogrodu spod Danusinych rak.

GabiK
, pytalas o Gracillimusa, kupilam na allegro od Peonia04. Tani nie byl, ale sadzonka rzeczywiscie duza i ladnie ukorzeniona. Moze w niedziele porobie zdjecia, bo ciagle mam potworny niedoczas ze wszystkim

Czy nie bedzie naduzyciem z mojej strony czy tez wscibstwem jesli zapytam o odmiany jakie zostaly uzyte. Konkretnie interesuje mnie ta mocno wybarwiona na rozowo/czerwono... Bylabym wdzieczna

Ach, i zycze cudownych wakacji
monitka 22:21, 15 cze 2012

Danusiu mam ostatnie pytanie odnośnie sadzenia. Czy można sadząc rośliny dodać do ziemi przekompostowanego obornika? Akurat taki posiadam i mogłabym wykorzystać o ile pomoże to roślinom.

Mam nadzieję że Gabi mnie nie pogoni za te pytania w jej wątku
Gardenarium 22:21, 15 cze 2012

Można, na dno daj, albo przemieszaj z glebą. Nie może być świeży

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies